Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 25. 11:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

Irodalmi Kávéház indul a GYIK Rendezvényházban

Irodalmi Kávéház indul a GYIK Rendezvényházban

Havonta jelentkezik különféle irodalmi „csemegékkel”

Havonta jelentkezik különféle irodalmi „csemegékkel”: író-olvasó találkozókkal, előadóestekkel, megemlékezéssel, irodalmi játékokkal, jeles soproni és országos hírű költők, írók bemutatásával az Irodalmi Kávéház a GYIK Rendezvényházban.

Orbán Júlia versmondó, számos irodalmi rendezvény szervezője, előadója elmondta: az Irodalmi Kávéház első előadása a Városi Versmondó Kör műsora lesz, „Én nem tudom, mi ez, de jó nagyon” címmel.

Ez zenés, vetítettképes előadás lesz az impresszionista lírából – többek között – Ady Endre, Juhász Gyula, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc költészetéből. Az előadás időpontja: 2012. október 27. szombat, 17 óra.

A második előadásra 2012. november 11-én, vasárnap 17 órakor kerül sor. Rakovszky Zsuzsa soproni Kossuth-díjas alkotó írói munkásságát, költészetét és műfordítói tevékenységét ismerheti meg az irodalomkedvelő közönség.
December 9-én vasárnap 17 órakor Kerék Imre József Attila-díjas költőt köszöntik 70. születésnapján.

A kávé mellett a különböző folyóiratok és könyvek gondoskodnak a megfelelő hangulatról. Az irodalmi „Ki nyer ma?” játék értékes könyveket kínál a jelentkezőknek. A „Lyukas órá”-ból is ismert idézet-felismerések is színesítik a műsort.

Az Irodalmi Kávéház alkalmaira a belépés díjtalan.

Orbán Júlia hozzátette: Minden készen áll ahhoz, hogy az irodalombarátok kellemesen töltsenek el egy órát!

„Történhet bármi, az irodalom nagyjai mellénk állnak, szép gondolataikat gyönyörű magyar szavakkal hintik felénk, és mi meg tudunk kapaszkodni bennük. Aki könyveket és verseket olvas és megtanul, nem lehet ágrólszakadt lelkületű, beszűkült gondolkodó átlagember. Az lélekben, hitben, szépségben meggyökerezett gazdag belső világot épít fel magában. Fegyvert szerez az ilyen ember a belső viharokban, külső zaklatásban bővelkedő életünk küzdelmeihez - Ezekhez a szépségekhez hívjuk a soproni irodalomkedvelőket minden alkalommal!” - mondta Orbán Júlia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.