Városlista
2021. október 21, csütörtök - Orsolya

Hírek

2017. Október 05. 07:36, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Ismét várják a jelöléseket a Jószolgálat-díjra

Ismét várják a jelöléseket a Jószolgálat-díjra

A Jószolgálati-díj idei díjazottjait bemutató szabadtéri kiállítás nyílt szerdán a budapesti Március 15. téren, s egyúttal a \"cselekvés díja\" újabb jelölési időszakát is meghirdették.

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a tavaly nyáron indított díjat Twickel György hívta életre, édesanyja Twickel-Zichy Mária Terézia grófnő emlékére.

A Jószolgálat-díjon keresztül - melyet idén májusban adtak át először - különböző területeken hivatásos és önkéntes szociális munkát végzők áldozatos munkáját mutatják be és ismerik el. A díjazottakat a díj partnerei, a 7 nagy magyarországi segélyszervezet képviselőiből álló szakmai zsűri választotta ki.

Az idei díjazottakat bemutató kiállítást - melyet később a vidéki nagyvárosok főtereire is elviszik - Virágvölgyi István kurátor nyitotta meg.

A rendezvényen bemutatkoztak a 2017/18-as évad nagykövetei is: Ónodi Eszter, Jászai Mari-díjas színésznő és Lackfi János, József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő.

Ők "személyükkel és munkáságukkal támogatják és népszerűsítik a díj céljait, hogy társadalmunk elé kerüljenek azok a történetek, melyek mindannyiunk számára példát mutatnak a rászorulók iránt való felelősségvállalásból" - fogalmaz a közlemény.

Október 4-től 2018. január 31-ig ismét várják a jelöléseket öt kategóriában: életműdíj valamint hivatásszerűen és önkéntesen végzett szociális munka egyéni és szervezeti/közösségi kategóriáiban a díj honlapján.

A Jószolgálat-díj célja, hogy a díjazottak történetein keresztül minél több ember figyelmét felhívják az "odafordulás, a megértő, gondoskodó és legfőképpen tevékeny szeretet formáira" - fogalmaztak, kiemelve: "mivel a rászorulókért tenni mindannyiunk közös felelőssége".

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 21. 15:01, csütörtök | Belföld

Európai TOP szökevényeket fogtak el a magyar fejvadászok

A szlovén rendőrség által keresett különösen veszélyes külföldieket fogtak el a magyar rendőrök Győrben.

2021. Október 21. 13:08, csütörtök | Belföld

Tűzgömb húzott el Magyarország felett

Tűzgömb húzott el Magyarország felett szerdán kora este - közölte a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium a Facebook-oldalán.

2021. Október 21. 12:01, csütörtök | Belföld

Emelkednek a használtautó-árak Magyarországon

A szűkülő kínálat miatt nő a magánszemélyek és a kereskedések által kínált használt gépkocsik ára, bizonyos modellekért akár 15 százalékkal kell többet fizetni októberben, mint év elején

2021. Október 21. 08:00, csütörtök | Belföld

Újabb vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra

A héten újabb, több mint 150 ezer adagot tartalmazó Pfizer-BioNTech-vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra, ezzel már meghaladja a 9,7 millió adagot az országba szállított mennyiség