Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. November 01. 07:49, kedd | Bulvár
Forrás: STOP

Isten éltessen pofonosztó!

Isten éltessen pofonosztó!

82 éves minden idők legnagyobb filmes verekedője, Bud Spencer. Az ősz mester köszöni, jól van...

Azt gondolom sokan tudják, hogy Carlo Pedersoli néven született, és hogy élsportoló (úszó és vízilabdázó) volt. Azt talán már kevesebben, hogy a medencék világától éppen Budapesten búcsúzott egy nemzetközi tornán, ahová az olasz válogatott tagjaként érkezett.

Dr. Kárpáti György Medencék, gólok, pofonok című könyvében a következőket olvassuk az esetről: "Pedersoli, aki jóképű, magas, karcsú, széles vállú srác volt, miután megkapta amerikai filmszerződését, Budapesten játszott utoljára az olasz válogatott tagjaként. A vízilabda nem a szelídségéről ismert sportág, könnyen el lehet veszíteni néhány fogat, a felrepedt szemöldök látványa pedig egészen megszokott dolog. A színészpalánta ezért kéréssel fordult a magyar csapat tagjaihoz, az arca épségének megóvását szerette volna elérni. A mieink könyörületesek voltak az ellenfél játékosához, megígérték neki, hogy nem bántják, ha a meccset követő vacsorán énekel nekik egy dalt.

A mérkőzés egyetlen lidérces álom volt szegény Pedersoli számára. A magyarok körbeadogatták egymás között, mind a hat mezőnyjátékos elszórakozhatott vele. Az illetőnek a labdával tulajdonképpen nem kellett törődnie, minden figyelmét az olasz fogsorára összpontosíthatta. Pedersoli halálra vált arccal kapkodta a fejét a horgok és felütések elől. Az öklök és könyökök azonban szerencsére mindannyiszor időben megálltak, nem okoztak sérülést. A magyar válogatott végül 7:3-ra nyert, és a győzelmi banketten behajtotta az ígért dalt a később Bud Spencer néven híressé lett főhősünktől."

Vélhetően azt is kevesen tudják, hogy miért éppen a ma már világhírű művésznevét választotta annak idején. Nos, a kedvenc söre a Budweiser, a leginkább kedvelt színésze pedig Spencer Tracy. E kettő "házasításából" született a Bud Spencer.

Állandó sztárpárjával, Terence Hillel 1959-ben játszottak először ugyanabban a filmben, de nem volt közös jelenetük. Annál több lett később. 1967 és 85 között 17 zsaru-, vagy western komédiában pofozták le a rosszfiúkat.

Bud Spencert a többség mégis Piedoneként tiszteli. A négyrészes sorozatban a színész egy kőkemény nápolyi zsarut játszik, aki nemcsak a pofonokat szórja, hanem a szeretetét is. Felkarol egy szerencsétlen tolvajt, egy szüleit vesztett kisfiút, és egy bugyuta rendőrtisztet is. Közben megjárja Hong-Kongot, a Dél-Afrikai Köztársaságot, és Egyiptomot is.

A férfi túl a nyolcvanadik évén sem pihen, még tavaly is szerepelt egy (nálunk be nem mutatott) olasz filmsorozatban.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban