Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2012. Szeptember 02. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Soproni7

Új helyen folytatódik Sopronban a bíráskodás

Új helyen folytatódik Sopronban a bíráskodás

Hivatalosan is átadták a Soproni Bíróság és a Soproni Ügyészség új épületegyüttesét.

Hivatalosan is átadták a Soproni Bíróság és a Soproni Ügyészség új épületegyüttesét a Kuruc-domb aljában, az új nevet is kapott egy épületes téren, a Klebelsberg Kuno tér 1. szám alatt., ahol Sopron város nevében dr. Fodor Tamás polgármester szólt az ünnepségen megjelentekhez, dr. Simon István és Abdai Géza alpolgármesterek kíséretében. Az átadó ünnepségen dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke is megjelent és beszédet mondott.

Sopronban péntek délelőtt (aug. 31-én) felavatták a Soproni Városi Bíróság új épületét. A bíróság ezután több mint kétezer négyzetméteren dolgozhat, ez több mint a kétszerese a korábbi helynek. A jogszolgáltatáshoz méltó elhelyezést biztosít a soproni épület-együttes, amely méltó módon szolgálja ki az ügyfeleket, így teljesítve kötelességét és feladatát – mondta dr. Handó Tünde (az Országos Bírósági Hivatal elnöke) az átadási ünnepségen.

Az avatóünnepség kezdetén dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Handó Tünde adta át az épületet Sopron városának azt követően, hogy elmondta ünnepi gondolatait.

A Soproni Városszépítő Egyesület javaslatára az épület előtti teret az egykori soproni jogász, kimagasló kulturpolitikus, Sopron város múlt századi országgyűlési képviselője (1920–1922) személyéről, gróf Klebelsberg Kunoról nevezték el.

A beruházás megvalósításában közreműködők

A tervezési munkákat és a művezetési tevékenységet azA2 Építészirodavégezte, a kivitelező aSwietelsky Magyarország Kft.volt, a beépített és mobil-bútorozás, és a függönyözés kivitelezője pedig aFALCO-Sopron Bútor kft. AzEH-SZER Energetikai és Távközlési Hálózatépítő és Szerelő Kft.a közvilágítási rendszer, a hálózatépítési munkák kivitelezője volt, az építési beruházás műszaki ellenőrzésével aNYTA-Bau Kft. foglalkozott.

A továbbiakban tehát új helyen várja a Soproni Városi Bíróság és a Soproni Ügyészség mindazokat, akik a törvény erejében bíznak.

Címkék: bíróság, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 16. 11:00, szerda | Helyi

Gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

Gépjárművel közlekednek az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna közötti szakaszán 2020. december 16-án

2021. Március 03. 13:06, szerda | Belföld

Több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét

Már több mint 230 ezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét - jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerdán közösségi oldalán.

2021. Március 03. 12:05, szerda | Kék hírek

Eddig 16 300 határsértőt fogtak el

Eddig, az első két hónapban 16 300 határsértőt fogtak el a magyar hatóságok - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 csatornán.

2021. Március 03. 11:04, szerda | Külföld

Az EMA jövő héten hoz döntést a Johnson and Johnson oltóanyagának ajánlásáról

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) március 11-én hoz döntést arról, hogy feltételes forgalmazásra ajánlja-e a Johnson and Johnson amerikai gyógyszergyár koronavírus-elleni egykomponensű védőoltását