Városlista
2020. július 16, csütörtök - Valter

Hírek

2012. Szeptember 02. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Soproni7

Új helyen folytatódik Sopronban a bíráskodás

Új helyen folytatódik Sopronban a bíráskodás

Hivatalosan is átadták a Soproni Bíróság és a Soproni Ügyészség új épületegyüttesét.

Hivatalosan is átadták a Soproni Bíróság és a Soproni Ügyészség új épületegyüttesét a Kuruc-domb aljában, az új nevet is kapott egy épületes téren, a Klebelsberg Kuno tér 1. szám alatt., ahol Sopron város nevében dr. Fodor Tamás polgármester szólt az ünnepségen megjelentekhez, dr. Simon István és Abdai Géza alpolgármesterek kíséretében. Az átadó ünnepségen dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke is megjelent és beszédet mondott.

Sopronban péntek délelőtt (aug. 31-én) felavatták a Soproni Városi Bíróság új épületét. A bíróság ezután több mint kétezer négyzetméteren dolgozhat, ez több mint a kétszerese a korábbi helynek. A jogszolgáltatáshoz méltó elhelyezést biztosít a soproni épület-együttes, amely méltó módon szolgálja ki az ügyfeleket, így teljesítve kötelességét és feladatát – mondta dr. Handó Tünde (az Országos Bírósági Hivatal elnöke) az átadási ünnepségen.

Az avatóünnepség kezdetén dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Handó Tünde adta át az épületet Sopron városának azt követően, hogy elmondta ünnepi gondolatait.

A Soproni Városszépítő Egyesület javaslatára az épület előtti teret az egykori soproni jogász, kimagasló kulturpolitikus, Sopron város múlt századi országgyűlési képviselője (1920–1922) személyéről, gróf Klebelsberg Kunoról nevezték el.

A beruházás megvalósításában közreműködők

A tervezési munkákat és a művezetési tevékenységet azA2 Építészirodavégezte, a kivitelező aSwietelsky Magyarország Kft.volt, a beépített és mobil-bútorozás, és a függönyözés kivitelezője pedig aFALCO-Sopron Bútor kft. AzEH-SZER Energetikai és Távközlési Hálózatépítő és Szerelő Kft.a közvilágítási rendszer, a hálózatépítési munkák kivitelezője volt, az építési beruházás műszaki ellenőrzésével aNYTA-Bau Kft. foglalkozott.

A továbbiakban tehát új helyen várja a Soproni Városi Bíróság és a Soproni Ügyészség mindazokat, akik a törvény erejében bíznak.

Címkék: bíróság, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 09:04, szerda | Helyi

Ausztria: csürörtöktől leszállási tilalom 18 országból

18 országból nem fogad repülőgépeket csütörtöktől Ausztria a koronavírus járvány miatt – jelentette be kedden Rudolf Anschober egészségügyi miniszter.

2020. Június 25. 12:35, csütörtök | Helyi

VPT Caravan nyílt nap és bolhapiac szombaton!

06.27-én szombaton Sopronban a Pozsonyi út 15. szám alatt található bázisukon nyílt napot tart a VPT Caravan, ahol megtekintheted legmenőbb lakóautóikat és beszerezheted a legjobb kempingfelszereléseket.

2020. Június 18. 08:27, csütörtök | Helyi

Hangos pukizásért bírság Ausztriában

Nem vicc! Egy bécsi férfi 500 Eurós birságott kapott, mikor a rendőr előtt egy hangosat pukizott.

2020. Június 03. 17:00, szerda | Helyi

Villám csapott a soproni családi házba!

Óriási robajjal csapott a soproni Kutya hegyi családi házba a villám ami azonnal kigyulladt.