Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2012. Szeptember 02. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Soproni7

Új helyen folytatódik Sopronban a bíráskodás

Új helyen folytatódik Sopronban a bíráskodás

Hivatalosan is átadták a Soproni Bíróság és a Soproni Ügyészség új épületegyüttesét.

Hivatalosan is átadták a Soproni Bíróság és a Soproni Ügyészség új épületegyüttesét a Kuruc-domb aljában, az új nevet is kapott egy épületes téren, a Klebelsberg Kuno tér 1. szám alatt., ahol Sopron város nevében dr. Fodor Tamás polgármester szólt az ünnepségen megjelentekhez, dr. Simon István és Abdai Géza alpolgármesterek kíséretében. Az átadó ünnepségen dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke is megjelent és beszédet mondott.

Sopronban péntek délelőtt (aug. 31-én) felavatták a Soproni Városi Bíróság új épületét. A bíróság ezután több mint kétezer négyzetméteren dolgozhat, ez több mint a kétszerese a korábbi helynek. A jogszolgáltatáshoz méltó elhelyezést biztosít a soproni épület-együttes, amely méltó módon szolgálja ki az ügyfeleket, így teljesítve kötelességét és feladatát – mondta dr. Handó Tünde (az Országos Bírósági Hivatal elnöke) az átadási ünnepségen.

Az avatóünnepség kezdetén dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Handó Tünde adta át az épületet Sopron városának azt követően, hogy elmondta ünnepi gondolatait.

A Soproni Városszépítő Egyesület javaslatára az épület előtti teret az egykori soproni jogász, kimagasló kulturpolitikus, Sopron város múlt századi országgyűlési képviselője (1920–1922) személyéről, gróf Klebelsberg Kunoról nevezték el.

A beruházás megvalósításában közreműködők

A tervezési munkákat és a művezetési tevékenységet azA2 Építészirodavégezte, a kivitelező aSwietelsky Magyarország Kft.volt, a beépített és mobil-bútorozás, és a függönyözés kivitelezője pedig aFALCO-Sopron Bútor kft. AzEH-SZER Energetikai és Távközlési Hálózatépítő és Szerelő Kft.a közvilágítási rendszer, a hálózatépítési munkák kivitelezője volt, az építési beruházás műszaki ellenőrzésével aNYTA-Bau Kft. foglalkozott.

A továbbiakban tehát új helyen várja a Soproni Városi Bíróság és a Soproni Ügyészség mindazokat, akik a törvény erejében bíznak.

Címkék: bíróság, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 06. 20:14, csütörtök | Helyi

Széket avattak a Depeche Mode tiszteletére

Tovább gyarapodott a Csillagok Városa gyűjtemény

2019. Június 05. 00:00, szerda | Helyi

Ma van a környezetvédelmi világnap

Az ENSZ 1972. óta ünnepli június 5-én a környezetvédelmi világnapot.

2019. Július 16. 18:09, kedd | Külföld

Többféle kábítószert is fogyasztott a Horvátországban súlyos balesetet okozó sofőr

Többféle kábítószert is fogyasztott a baleset előtt az a sofőr, aki múlt csütörtökön lassítás nélkül belehajtott egy magyar rendszámú autóba Horvátországban, és súlyos sérüléseket okozott a magyar származású családnak

2019. Július 16. 17:07, kedd | Kék hírek

Két 10 éves fiú rongált Nyíregyházán

Iskola mellett lévő KRESZ-tanpályán rongált két 10 éves fiú hétfőn Nyíregyházán.