Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2012. Szeptember 02. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Soproni7

Új helyen folytatódik Sopronban a bíráskodás

Új helyen folytatódik Sopronban a bíráskodás

Hivatalosan is átadták a Soproni Bíróság és a Soproni Ügyészség új épületegyüttesét.

Hivatalosan is átadták a Soproni Bíróság és a Soproni Ügyészség új épületegyüttesét a Kuruc-domb aljában, az új nevet is kapott egy épületes téren, a Klebelsberg Kuno tér 1. szám alatt., ahol Sopron város nevében dr. Fodor Tamás polgármester szólt az ünnepségen megjelentekhez, dr. Simon István és Abdai Géza alpolgármesterek kíséretében. Az átadó ünnepségen dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke is megjelent és beszédet mondott.

Sopronban péntek délelőtt (aug. 31-én) felavatták a Soproni Városi Bíróság új épületét. A bíróság ezután több mint kétezer négyzetméteren dolgozhat, ez több mint a kétszerese a korábbi helynek. A jogszolgáltatáshoz méltó elhelyezést biztosít a soproni épület-együttes, amely méltó módon szolgálja ki az ügyfeleket, így teljesítve kötelességét és feladatát – mondta dr. Handó Tünde (az Országos Bírósági Hivatal elnöke) az átadási ünnepségen.

Az avatóünnepség kezdetén dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Handó Tünde adta át az épületet Sopron városának azt követően, hogy elmondta ünnepi gondolatait.

A Soproni Városszépítő Egyesület javaslatára az épület előtti teret az egykori soproni jogász, kimagasló kulturpolitikus, Sopron város múlt századi országgyűlési képviselője (1920–1922) személyéről, gróf Klebelsberg Kunoról nevezték el.

A beruházás megvalósításában közreműködők

A tervezési munkákat és a művezetési tevékenységet azA2 Építészirodavégezte, a kivitelező aSwietelsky Magyarország Kft.volt, a beépített és mobil-bútorozás, és a függönyözés kivitelezője pedig aFALCO-Sopron Bútor kft. AzEH-SZER Energetikai és Távközlési Hálózatépítő és Szerelő Kft.a közvilágítási rendszer, a hálózatépítési munkák kivitelezője volt, az építési beruházás műszaki ellenőrzésével aNYTA-Bau Kft. foglalkozott.

A továbbiakban tehát új helyen várja a Soproni Városi Bíróság és a Soproni Ügyészség mindazokat, akik a törvény erejében bíznak.

Címkék: bíróság, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 14:37, csütörtök | Helyi

Furcsa kanyarok az M85-ös autóúton, a jövője meg ködbe vész

A most épülő, Sopront elkerülő autóútnak nincs, és vélhetően még egy ideig nem lesz határig érő része, mert a beruházó nem tisztázta az osztrákokkal, hogy hol találkozna ez az A3-as autópályával.De nemcsak ez a gond...

2019. Augusztus 28. 16:00, szerda | Helyi

Husqvarna Profinap az Andl Kft-nél - Nemcsak profiknak!

Rajong a Husqvarna kerti gépekért? Vagy még csak most ismerkedik a svéd márkával?

2019. Október 21. 05:01, hétfő | Belföld

Szinte nyári időjárásunk lesz a héten

Száraz, napos, meleg idő várható a jövő héten is. Hétfőn akár 28 fok is lehet, s a továbbiakban is csak néhány fokkal lesz hűvösebb

2019. Október 21. 05:00, hétfő | Külföld

Őrizetbe vették a szibériai aranybánya vezetőit, ahol a végzetes gátszakadás történt

Halált okozó gondatlanság címén őrizetbe vették az orosz hatóságok annak a Krasznojarszki területen működő aranybányának a vezérigazgatóját, valamint két vezető munkatársát,