Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2011. Augusztus 15. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Új igények a falusi turizmusban

Új igények a falusi turizmusban

A falusi turizmus népszerűségének növekedésével az igények is egyre nagyobbak.

A vendégek többek között a vidéki pihenés alatt is igényt tartanak az internethasználatra. Csizmadia László, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének elnöke a Kossuth Rádiónak elmondta, a válság ezt az ágazatot is érintette, de sokkal kisebb mértékben, mint a gazdaság más területeit.

A falusi turizmus a kilencvenes évektől egyre népszerűbb, így a növekvő igényeknek is meg kell felelnie. Bár néhány napot ki lehet bírni internet nélkül, hosszabb időt már nem, ezért felmerült a wifi hálózat kiépítésének igénye.

Az egyik tanyasi vendéglátó a Kossuth Rádiónak elmondta, a vendégek megnyerése érdekében alkalmazkodnak a különféle elvárásokhoz: igény szerint a technikai lehetőségeket is biztosítják például az internet használatához. Ha azonban valaki azt akarja, hogy se tévé, se internet ne legyen a szobájában, az ő kívánsága is teljesülhet - tette hozzá.

Csizmadia László a Rádiónak elmondta, a 2009-ben hétezer-ötszázharminc bejegyzett szállásadó volt a falusi turizmusban. A szakember szerint a válság ezt az ágazatot is érintette, de csak kis mértékben. 2008-ban 744 ezer volt a falusi vendégéjszakák száma, és ez egy évvel később is alig csökkent: 2009-ben 722 ezer napért fizettek a szállásokon a turisták. Hozzátette, a növekedés még várat magára és kirobbanóan jó adatokat 2011-től sem vár.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 08:37, szerda | Belföld

Ez okozza a vasúti átjáróban történő baleseteket!

A vasúti átjárókban történő baleseteket a figyelmetlenség és a KRESZ előírásainak megszegése okozza - hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt. kedden, a közlekedési kultúra napján.

2021. Május 12. 07:34, szerda | Belföld

Eloltották a jánossomorjai hulladéktelepen keletkezett tüzet

Eloltották a lángokat a jánossomorjai hulladéktelepen, ahol nagy területen égett egy szemétrakat oldala és teteje - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága szerda reggel az MTI-vel.

2021. Május 12. 07:32, szerda | Belföld

30 kilométeres sebességkorlátozás lépett hatályba a spanyol városok többségében

A spanyol városi utak mintegy 70 százalékán óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás lépett hatályba kedden.

2021. Május 12. 07:00, szerda | Belföld

Elítélték a bódult állapotban autózó bonyhádi drogdílert

Kábítószer-kereskedelem, bódult állapotban történő járművezetés és egészségügyi termék hamisítása miatt jogerősen hat és fél év fegyházbüntetésre ítélték kedden azt a bonyhádi férfit, aki marihuanát és amfetamint árult