Városlista
2021. augusztus 2, hétfő - Lehel

Hírek

2011. Augusztus 15. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Új igények a falusi turizmusban

Új igények a falusi turizmusban

A falusi turizmus népszerűségének növekedésével az igények is egyre nagyobbak.

A vendégek többek között a vidéki pihenés alatt is igényt tartanak az internethasználatra. Csizmadia László, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének elnöke a Kossuth Rádiónak elmondta, a válság ezt az ágazatot is érintette, de sokkal kisebb mértékben, mint a gazdaság más területeit.

A falusi turizmus a kilencvenes évektől egyre népszerűbb, így a növekvő igényeknek is meg kell felelnie. Bár néhány napot ki lehet bírni internet nélkül, hosszabb időt már nem, ezért felmerült a wifi hálózat kiépítésének igénye.

Az egyik tanyasi vendéglátó a Kossuth Rádiónak elmondta, a vendégek megnyerése érdekében alkalmazkodnak a különféle elvárásokhoz: igény szerint a technikai lehetőségeket is biztosítják például az internet használatához. Ha azonban valaki azt akarja, hogy se tévé, se internet ne legyen a szobájában, az ő kívánsága is teljesülhet - tette hozzá.

Csizmadia László a Rádiónak elmondta, a 2009-ben hétezer-ötszázharminc bejegyzett szállásadó volt a falusi turizmusban. A szakember szerint a válság ezt az ágazatot is érintette, de csak kis mértékben. 2008-ban 744 ezer volt a falusi vendégéjszakák száma, és ez egy évvel később is alig csökkent: 2009-ben 722 ezer napért fizettek a szállásokon a turisták. Hozzátette, a növekedés még várat magára és kirobbanóan jó adatokat 2011-től sem vár.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 01. 11:40, vasárnap | Belföld

BARNA MEDVE ELADÓ

A III. kerületi rendőrök természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki azt az óbudai férfit, aki egy preparált védett állatot hirdetett az interneten.

2021. Július 31. 21:18, szombat | Belföld

Országszerte zivatarok miatt, de többfelé még a kánikula miatt is figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett még a hőség miatt is adtak ki első-, másod-, és harmadfokú figyelmeztetéseket

2021. Július 31. 17:11, szombat | Belföld

ITM: sosem látott csúcson a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés

Sosem látott csúcson van a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés - áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

2021. Július 31. 15:10, szombat | Belföld

Novák Katalin: várjuk a gyerekeket az Erzsébet-táborokba

Várják a gyerekeket az Erzsébet-táborokba - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombat reggel a Facebook-oldalán közzétett videóban.