Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. November 25. 08:16, péntek | Belföld
Forrás: STOP/MTI

Új őrület: telefonkagyló az okos mobilhoz

Új őrület: telefonkagyló az okos mobilhoz

Nagy lendülettel hódít és már-már kultikussá válik okostelefonokhoz csatlakoztatható nyeles, a klasszikus bakelit modelleket idéző telefonkagyló Amerikában - közölte szerdai gazdasági mellékletében a USA Today.

A lap szerint a bizarrnak tűnő tartozék nemcsak a vonalas készüléküket végleg feladók népes táborának nosztalgiája miatt népszerű, hanem amiatt is, hogy a mobiltelefon elektromágneses hullámai így sem gyakorolnak közvetlen hatást az agyra. Nem mellékes az sem, hogy a retró távbeszélő-kagylók ergonomikusabbak a tenyérnyi táblagépeknél, s telefonálók beszélgetés közben a segítségükkel is az érintőképernyőt is tudják használni.

A zömmel spirálzsinóros kagylók 3,5 milliméteres jackdugóval csatlakoztathatók gyakorlatilag az összes vezető okostelefon-típushoz.

A hongkongi Native Union heti 30-40 ezer darabot szállít Amerikába a saját 30 dolláros, Moshi Moshi Pop nevű készülékéből. A Las Vegas-i Yubz negyvenért adja a 2007 óta gyártott kagylóját, amelyből 2011-ben 60 százalékkal többet adott el, mint tavaly. A dél-koreai iCooy szintén 40-ért egyszerűbb telefondokkolót is a saját termékéhez. Az igazán fineszes dokkolók azonban maguk is a múlt századi asztali telefonkészülékekre hajaznak.

A divat akkor futott fel erősen, amikor egy fotósnak sikerült lencsevégre kapnia, amint Lenny Kravitz valahol a mobiljára kapcsolt Moshi Moshi - japánul így mondják azt, hogy halló - telefonkagylón keresztül diskurált. A tendencia folytatódik annak ellenére is, hogy a hóbortnak hódoló felhasználóknak egy helyett két eszközt kell magukkal hordozniuk.

A távol-keleti gyártó egyébként azóta sem fizetett jogdíjat Kravitznek.

Címkék: okostelefon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.