Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2012. Február 14. 07:30, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újabb csapás: a Hainan Airlines is elrepül Budapestről

Újabb csapás: a Hainan Airlines is elrepül Budapestről

Tovább dől a Malév-dominó: márciustól mégis felfüggeszti Peking–Budapest járatait az azokat korábban a magyar légitársasággal együtt üzemeltető Hainan Airlines – értesült az AIRportal.hu.

A március 2-i járat lesz az utolsó, azt követően egyelőre ismeretlen időtartamra felfüggeszti ferihegyi járatainak üzemelését a Hainan Airlines.

A mai, február 13-i, hétfői járattal együtt már csak négyszer láthatjuk a Hainan Airlines Airbus A330-as repülőgépeit Ferihegyen, mert a légitársaság már a február 24-i és 27-i járatait is törölte. A légitársaság honlapja 2012. március 2-a utáni foglalási próbáinkra már nem adott ki találatot. A Hainan Airlines budapesti képviselete egyelőre nem kommentálta a hírt. A Hainan Airlines 2004. augusztusában indította be járatát Peking–Budapest útvonalon. A szaklap szerint gyanítható, hogy ez esetben is Malév megszűnése húzódhat a döntés hátterében. A lap információ szerint a Hainan budapesti járatai eddig nem teljesítettek rosszul és a járat cargo kapacitás kihasználtsága is remek volt, most azonban az átszálló forgalom a Malév megszűnése miatt kiesik.A kínai légitársaság járatainak megszűnése újabb csapás a Budapest Airportnak, mert az American és a Delta kivonulása után ez volt az utolsó hosszú távú járat, amely Ferihegyre járt. A Hainan kivonulásával sajnos tovább folytatódik Ferihegy 2 elnéptelenedése, és a repülőtér profiljának eltolódása egy fapados-jellegű, vidéki repülőtér irányába – írja a szaklap. A Budapest Airport épp a napokban közölte: mivel a Malév kiesésével épp a fapadosok erősítenek Ferihegyen, a reptér jelentős mennyiségű átszálló utast veszíthet, a kiesés akár évi másfélmillió ember is lehet.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / wikipedia

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 05:00, szombat | Belföld

Bozótvágó késsel támadt ismerősére egy férfi a mozsgói szőlőhegyen

Emberölés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vettek egy szigetvári férfit, aki kedden, szerelemféltésből, ismerősére támadt a mozsgói szőlőhegyen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

2022. Augusztus 12. 18:01, péntek | Belföld

Idős nőkre támadt, végül sikerült elfogni

A fővárosi nyomozók egy napon belül elfogták a férfit, aki a gyanú szerint tavaly novemberben két idős asszonyt is megtámadott, egyiküknek életveszélyes sérülést okozva. A nyomozás most fejeződött be

2022. Augusztus 12. 17:04, péntek | Belföld

Több mint háromszorosára nőtt a légitársaságok forgalma

Továbbra is erőteljes a globális légi közlekedés fellendülése, az európai légitársaságok júniusi utasforgalma több mint háromszorosára nőtt, 234,4 százalékkal emelkedett 2021 júniusához képest

2022. Augusztus 12. 15:06, péntek | Belföld

Gyorsított engedélyezéssel télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

Az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság hatásait egyebek mellett a hazai földgázkitermelés jelentős növelésével enyhíti a kormány.