Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. December 09. 12:08, szerda | Helyi
Forrás: GYSEV, fotó: www.kisalfold.hu

Jelentős változások a vasúti közlekedésben a menetrendváltástól

Jelentős változások a vasúti közlekedésben a menetrendváltástól

A december 13-i menetrendváltást követően a GYSEV Zrt. utasai is jelentős változásokra számíthatnak. A legfontosabb eltérés az Intercity-vonatok közlekedésében lesz:

a Sopron, ill. Szombathely és Budapest között közlekedő IC-k esetében egy kivétellel megszűnik a járatok össze- ill. szétkapcsolása Csornán.Ennek köszönhetően Szombathely és a főváros között közlekedő Intercity-k menetideje 10, ill. 13 perccel csökken.

Az év végi menetrendváltás komoly változásokat hoz a vasúti közlekedésben a Nyugat-Dunántúlon is. A Szombathely és a főváros között Intercity-vel utazók a járatok döntő többsége esetében rövidebb menetidővel számolhatnak. Egy kivétellel megszűnik ugyanis az össze- és szétkapcsolás a soproni IC-kel, melynek köszönhetően 10, ill. 13 perccel lesz rövidebb az eljutási idő. Szombathely és Budapest között egy újabb Intercity vonatpár biztosítja az eljutási lehetőséget a fővárosba. A közvetlenül Graz felé közlekedő Rába IC több mint másfél órával később indul.

December 13-tól kizárólag Intercity-vonatok közlekednek közvetlen járatként Sopron és Budapest között. A gyorsvonatok megszűnnek, viszont egy újabb IC-vonatpár biztosítja az eljutást a fővárosba. Az Intercity-k – a Szombathely-Budapest Iintercity-khez hasonlóan – megállnak Komáromban és Tatán is. Az Intercity-k menetideje a két plusz megállás ellenére gyakorlatilag nem változik, hiszen a csornai az össze- és szétkapcsolás egy kivétellel ez esetben is megszűnik.

Sopron és Győr között a decemberi menetrendváltástól az eddigihez képest több személyvonat közlekedik, ami gyakoribb, pótjegymentes eljutási lehetőséget biztosít a két város között. Több járat esetében megváltozik a személyvonatok menetrendje. A változtatás oka, hogy a járatok jobban szolgálják a munkába és iskolába járó utasok igényeit.

Sopron és Szombathely, valamint Szombathely és Szentgotthárd között több vonat indulási ideje megváltozik, egyes járatok pedig csak hétköznapokon közlekednek.

Szombathely és Kőszeg között elsősorban a délutáni időszakban jelentősen megváltozik a vonatok indulási ideje. A cél ez esetben is az, hogy a járatok jobban igazodjanak a munkába és iskolába járó utasok igényeihez. A kihasználatlanság miatt Szombathely és Zalaszentiván között egy vonatpár megszűnik, több járat menetrendje pedig néhány perccel módosul.

Mivel jelentős változásokról van szó, a vasúttársaság azt kéri utasaitól, hogy a december 13-i menetrendváltásról, a vonatok indulási és érkezési idejéről tájékozódjanak a www.gysev.hu oldalon, ill. az állomásokon elhelyezett hirdetményekből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.