Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. December 12. 07:34, hétfő | Belföld
Forrás: Forrás: TNT

Jockey Ewing visszatér

Jockey Ewing visszatér

A TNT tévécsatorna megrendelésére októbertől forog a Dallas újabb évada.

Jockey Ewing olajmágnás szerepében ismét Larry Hagman lesz látható, aki 2002-ben a szervadományozást népszerűsítette Magyarországon.

Várhatóan 2012 nyarán mutatja be a TNT csatorna a Dallas újabb tíz epizódját a távirati iroda híre szerint. A forgatás októberben kezdődött, a tervek szerint január végéig tart. A gátlástalan olajmágnás, Jockey szerepében az idén nyolcvanéves Larry Hagman tér vissza.

Öccsét, Bobbyt ismét Patrick Duffy alakítja, Jockey volt feleségeként Linda Gray is látható lesz az új Dallas-szériában. Az új évad a South Fork-i birtokon élő milliomoscsalád legifjabbjai mellett azt is bemutatja, milyen változások történtek az elmúlt két évtizedben Dallas metropolisában.

Az eredeti Dallas-sorozat 1978 és 1991 között volt látható Amerikában, Magyarországon először a kilencvenes években vetítették. Hihetetlen népszerűségére jellemző, hogy az 1980-ban bemutatott, Ki lőtte le Jockey Ewingot? című epizódot 350 millió tévénéző látta világszerte – ezzel minden korábbi televíziós sikert felülmúlt.
A siker egyik kulcsa volt az érdekeiért bárkin átgázoló, arrogáns olajmágnás, J. R. Ewing karaktere. (Aki a magyar szinkronkeresztségben vált Jockey-vá.) Jockey és megformálója, Larry Hagman között valójában egy közös vonás volt: a színművész is – akárcsak a gonoszkodó olajmágnás minden Dallas-epizódban – gyakran nyúlt a whiskey-s pohár után. Évtizedekig tartó alkoholizálása után 1995-ben májátültetés mentette meg az életét.
Hagman többször járt Magyarországon, 2002 tavaszán a szervadományozást népszerűsítendő érkezett Budapestre feleségével, Maj Axelson svéd divattervezővel, akivel 1954 óta él együtt. Nagy érdeklődést kiváltó sajtótájékoztatón vallott egykori alkoholfüggőségéről, színészi karrierjéről, valamint szakmai pályafutásánál is fontosabbnak tartott humanitárius tevékenységéről.

Az amerikai kormány szervadományozási tanácsadói posztján túl sokáig Larry Hagman töltötte be a dohányzásellenes kormányszervezet elnöki tisztét, a Susan G. Komen mellrákalapítvány mellett a napenergia hasznosításának támogatója is.

Apja ügyvédként dolgozott egy nagy olajvállalatnál, amelynél a színművész tinédzserként vállalt munkát. Itt szerzett tapasztalatait jócskán kamatoztatta, már ami a Dallast illeti – az ismert színpadi színészt a tévésorozat tette sztárrá. (Igaz, Hagman szerint az olajmágnások az életben sokkal gonoszabbak és könyörtelenebbek, mint Jockey a Dallasban.) Hagman befektetőként több millió dollárt bukott az olajiparban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.