Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 11. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jönnek az új kgfb-díjak - két cégnél lesz komoly változás

Jönnek az új kgfb-díjak - két cégnél lesz komoly változás

Márciustól kilenc biztosítónál változnak a kötelező tarifái. A biztosítók többsége csak a pénzügyi felügyelet által kifogásolt tételeket igyekezett korrigálni az újonnan meghirdetett díjakban, mindössze két piaci szereplő emelte az árakat bizonyos szegmensekben - írja a Világgazdaság.

Január 1-jétől él a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piacon a díjhirdetési liberalizáció, vagyis a biztosítók most már év közben is változtathatják a kgfb-díjaikat, az új tarifák 60 nappal a bejelentés után léphetnek életbe. A kgfb-piac szereplőinek háromötöde már az újév első napjaiban kihasználta a lehetőséget, és módosította a tarifáit, azok az autósok tehát, akiknek március elejére esik az évfordulójuk, már más díjakon köthetik újra a szerződéseiket.

Komolyabb változtatás a díjakban csak két biztosítónál látszik – mondta a lapnak Baksa Melinda, a Kötelező.hu ügyvezetője. Az egyik a Köbe, amely az általános üzemeltetésű személygépkocsik szorzóját 1-ről 1,15-re, az általános üzemeltetésű tehergépkocsikét pedig 1-ről 1,1-re emelte. Ez a gyakorlatban a személygépkocsiknál 15, a tehergépjárműveknél pedig 10 százalékos díjemelkedést jelent. A másik biztosító, amelyik drágított, a K&H volt. Ez a társaság Békés, Zala és Vas megye jó néhány településen emelte a 851-1500 köbcentiméteres hengerűrtartalmú autókra vonatkozó díjakat 10 százalékkal. A tavalyi kampányban mindkét cég jól szerepelt egyébként, a K&H meg is nyerte a versenyt. Árcsökkenés is volt egy biztosítónál, a Groupama Garanciánál az átutalásos díjfizetésért már nem kell 15 százalékos felárat fizetni.

Címkék: kgfb-díjak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk