Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2012. Február 01. 07:53, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jóváhagyták az uniós kormányfők az EU stabilitási tervét

Jóváhagyták az uniós kormányfők az EU stabilitási tervét

Jóváhagyták az állandó euróövezeti pénzügyi stabilitási mechanizmus létrehozásáról rendelkező szerződést az uniós tagországok állam- és kormányfői Brüsszelben.

Az ESM - az ideiglenes mechanizmussal eleinte párhuzamosan működve - idén júliusban kezdi meg működését, várhatóan 500 milliárd eurós hitelezési és garanciakerettel.

A szerződés lényegében automatikus szankciókat ír elő a részes országokkal szemben, ha költségvetési hiányuk meghaladja a GDP 3 százalékát. A szerződés értelmében az aláíró országok államháztartásuk szerkezeti hiányát a GDP-hez képest legfeljebb 0,5 százalékon tartják. Abban is egyetértettek, hogy korábban fel nem használt uniós forrásokat csoportosítanak át a fiatalok foglalkoztatásának ösztönzésére, valamint a kis- és közepes vállalkozások támogatására. A csúcson arról is döntöttek, hogy Nagy-Britannia mellett Csehország sem csatlakozik egyelőre a szerződéshez, a többi 25 EU-ország azonban a csatlakozás mellett döntött. José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke a találkozó után azt mondta, hogy a döntések tovább erősítik a bizalmat az uniós országok gazdaságaiban.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 13:01, szombat | Külföld

Újabb szigorításokat rendeltek el Hollandiában

A holland ügyvivő kormány péntek este újabb szigorításokat, közöttük éjszaki lezárásokat rendelt el a több mint két hete rendkívül magas számú koronavírus-fertőzött és az egyre súlyosbodó egészségügyi válság miatt.

2021. November 27. 10:54, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 260,65 millió, a halálos áldozatoké 5,19 millió a világon

A világon 260 650 450 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 188 937 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2021. November 27. 08:51, szombat | Külföld

A dél-afrikai vírusvariáns egyértelműen különbözik az eddigi változatoktól

Az új típusú koronavírus Dél-Afrikában azonosított változata egyértelműen különbözik az eddigiektől, és szétterjedése akár azzal is járhat, hogy módosítani kell a Pfizer-BioNTech oltóanyagot

2021. November 27. 08:00, szombat | Külföld

Megjelent az új dél-afrikai vírusvariáns Európában

Belgiumban kimutatták a koronavírus új, a Dél-afrikai Köztársaságban felfedezett variánsát, ami miatt a belga kormány a dél-afrikai régióból érkező repülőgépek fogadásának korlátozására készül,