Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. November 29. 05:00, péntek | Sport
Forrás: MTI

Jövőre is megrendezik a Magyar Úszás Napját

Jövőre is megrendezik a Magyar Úszás Napját

Jövőre is megrendezik a Magyar Úszás Napját, amellyel együtt június 21-én, Balatonfüreden kerül sor a nyíltvízi úszó Európa Kupa harmadik futamára.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint utóbbi eseményen a férfiak és a nők 10 kilométeres versenye lesz a fő szám, a rendezvényt pedig arra is felhasználják, hogy a 2021-es magyarországi világbajnoksághoz gyűjtsenek tapasztalatokat.
"Rendkívül fontos, hogy már most elkezdjük a készülődést, hiszen a nyári, barcelonai világbajnokságon ismét bebizonyosodott: a nyíltvízi úszás már nem a lesajnált, ötödik diszciplína, hanem egyenrangú a többivel" - idézte a MÚSZ közleménye Gyárfás Tamást, a szövetség elnökét, aki hozzátette, a nyíltvízi számokat ezrek követik a helyszínen és milliók a televíziók képernyői előtt, ezért nagy a felelőssége a mindenkori házigazdának.
A közlemény emlékeztet rá, hogy idén nyáron több mint 20 településen lehetett ingyenesen úszni a Magyar Úszás Napján, s összesen több mint 100 ezer látogató kereste fel a kijelölt létesítményeket. A szövetség a "nagyobb városok vezetőivel karöltve" jövőre is azt akarja elérni, hogy június 21-én a lehető legtöbben legyenek a medencékben, fürdőkben, tavakban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.