Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2011. Október 03. 07:41, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Kalózok bántak el a kormányfő Twitterével

Kalózok bántak el a kormányfő Twitterével

Feltörték a thai miniszterelnök Twitteres fiókját, és a politikáját bíráló megjegyzéseket tettek fel rá.

Jinglak Sinavatra mikroblogjában vasárnapra virradóra garázdálkodtak ismeretlen internetkalózok, és a tájékoztatási minisztérium megpróbál fényt deríteni a kilétükre - közölte Titima Csaiszeng kormányszóvivő.

A miniszterelnök fiókjában legalább nyolc üzenetet helyeztek el, amelyek alkalmatlansággal vádolják kormányát, és szemére vetik, hogy urambátyám-alapon osztja el az állásokat.

Jinglak Sinavatra pártja, a Pheu Thai elsöprő győzelmet aratott a júliusi parlamenti választáson. Sinavatra lett az ország első női miniszterelnöke. Bírálói azzal vádolják, hogy ő csupán testvére, Thakszin Sinavatra bábja. A kormányfő fivérét öt évvel ezelőtt puccsal távolították el a hatalomból, és korrupcióval vádolták, illetve azzal, hogy elkeseredett, néha erőszakos konfliktusokat gerjesztett ellenlábasai és hívei között. (rá)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 10:55, szombat | Belföld

Figyelmeztetés! Tilos hókotrót előzni

Tilos hókotrót előzni - erre hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken közleményében, megjegyezve, az elmúlt időszak havazásainál több baleset is történt a havat eltakarító járművek előzése miatt.

2022. Január 22. 09:06, szombat | Belföld

Többfelé havazásra, hófúvásra figyelmeztetnek

Több megyében is havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A közútkezelő azt kéri, mindenki tájékozódjon az útviszonyokról, és csak a téli közlekedésre felkészített járművekkel induljon el.

2022. Január 22. 08:53, szombat | Belföld

Túlnyomásos oxigénkamrát építenek az esztergomi kórházban

Az ország első államilag finanszírozott, kórházon belül kialakított túlnyomásos oxigénkamrája az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban épül meg - tájékoztatta az intézmény operatív igazgatója az MTI-t.

2022. Január 22. 07:00, szombat | Belföld

Letartóztattak egy rendőri igazoltatás elől menekülő férfit

Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki csaknem 50 kilométeren keresztül menekült autójával az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől - tájékoztatta pénteken a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t.