Városlista
2021. március 5, péntek - Adorján

Hírek

2017. Július 24. 07:37, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Károkat okozott a vihar Hajdú-Biharban

Károkat okozott a vihar Hajdú-Biharban

Másfél óra alatt 80 helyszínre riasztották a hajdú-bihari tűzoltókat vasárnap este viharkárok elhárítására - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel.

Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint elsősorban kidőlt fák miatt kellet beavatkozni az egységeknek, öt-hat személygépkocsiban keletkezett kár, de személyi sérülés nem történt a vihar során Hajdú-Biharban.

A kataszrófavédelem közölte: az erős szél Hajdúszoboszlón és Debrecenben okozott komoly károkat, amelynek felszámolásán folyamatosan dolgoznak a tűzoltók. A nagy szél sok helyen fákat csavart ki, amelyek autókra, házakra, vezetékekre zuhantak és utakat torlaszoltak el.

Hajdúszoboszlón a Damjanich utcában egy lezuhanó faág szakította le a villanyvezetéket. A Gábor Áron utcában két ház bejáratát is eltorlaszolta egy-egy, a szél által kicsavart fa. A Herman Ottó utcában egy családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a viharos szél.

Debrecenben, a Hortobágy utcában egy lakóház állványzatát bontotta meg a vihar. Az István úton, több helyen is fa dőlt az útra és a villanyvezetékekre. Az Iparkamara utcában a villanyoszlopot döntötte ki a szél.

Címkék: hajdú-bihar, kár, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 05. 18:01, péntek | Belföld

Elemző: nagy a bizalom a vakcinák iránt

A Századvég Alapítvány legfrissebb felmérése szerint magas a vakcinák iránti lakossági bizalom - mondta az alapítvány vezető elemzője pénteken az M1 csatornán.

2021. Március 05. 15:32, péntek | Belföld

Idén is ellenőrzi a telefonos ügyfélszolgálatokat a fogyasztóvédelem

A fogyasztóvédelmi hatóság 2018 óta minden évben elvégzi és idén is megkezdte a közszolgáltatók és hírközlési szolgáltatók telefonos ügyfélszolgálatainak ellenőrzését.

2021. Március 05. 14:00, péntek | Belföld

Tovább romlott a levegőminőség

Tovább romlott a levegőminőség a magas szálló por koncentráció miatt.

2021. Március 05. 13:09, péntek | Belföld

Megégett holttestet találtak a tűzoltók egy szabadtéri tűz oltása során Pécsen

Megégett holttestet találtak a pécsi tűzoltók egy szabadtéri tűz megfékezésekor csütörtök este - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel.