Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Március 23. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kaszálnak az állami kaszinók

Kaszálnak az állami kaszinók

Jól jött a játékgépek betiltása a kaszinóknak. A Világgazdaság azt írja, hogy a Szerencsejáték Zrt. tulajdonában lévő elitkaszinók bevétele és látogatottsága is látványosan nőtt tavaly. A bevétel tavaly 2,7 milliárd forint volt szemben az egy évvel korábbi csaknem 2 milliárddal, mindemellett a vendégek száma is nőtt.

Vaszil Krisztián, az E-Casino Szakmai Szövetség elnöke azt mondta, hogy a legnagyobb magyarországi játékterem üzemeltető cégek többsége felszámolás alatt áll, néhányan még tartják magukat, hátha valamilyen csoda folytán új koncessziós pályázatot ír ki az állam. Sokan azonban új kaszinókat nyitottak a Karib-térségtől Romániáig.A gazdasági tárca legújabb tervei szerint a nem online szerencsejáték-szervezők esetében, a „jelentős munkahelyteremtő képességgel rendelkező, nagy volumenű beruházások megvalósítása érdekében” a tízmilliárd forintos éves bevételt meghaladó kaszinók a jövőben 10 százalékos játékadót fizetnek. „Jelenleg nincs ilyen kaszinó. A folyosói pletykák szerint a bezenyei Eurovegas beruházásnak akarnak kedvezni, ott viszont még hét év alatt egy kapavágás sem történt és szerintem nem is fog” – fogalmazott Vaszil Krisztián. A legutolsó hírek szerint szerződéskötés előtt állnak a leendő kaszinóváros tulajdonosai Magyarország egyik legnagyobb építőipari cégével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.