Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Szeptember 21. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kender teát vonnak ki a forgalomból a magas THC-tartalma miatt

Kender teát vonnak ki a forgalomból a magas THC-tartalma miatt

Magas THC-tartalom (tetrahidrokannabinol) miatt a forgalmazó MH Hungary Kft. visszahívta és kivonta a forgalomból a bio HAND TEE Felina/organic HEMP TEA Felina/bio Kender tea Felina terméket

- hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfői közleményében.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a 30/03/2022 minőségmegőrzési idejű, DE19-004-040 tételszámú, 40 grammos kiszerelésű azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel.

A kender (Cannabis sativa L.) növény az emberi szervezet működésére ható, bioaktív vegyületeket, úgynevezett kannabinoidokat tartalmaz. Ilyen kannabinoidok például a pszichoaktív hatású tetrahidrokannabinol. A kendert tartalmazó élelmiszerek tartalmazhatnak THC-t nem megfelelő előállítás esetén, ez bizonyos mennyiség felett fáradtságot, csökkent reakcióképességet, váratlan hangulatváltozást idézhet elő. Bizonyos gyógyszerek vagy az alkohol ezeket a hatásokat felerősíthetik - közölték.

Címkék: kender, tea, THC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni