Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2020. Január 14. 09:46, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Drog hatása alatt okozott balesetet a kertvárosban!

Drog hatása alatt okozott balesetet a kertvárosban!

A soproni kertvárosban már voltak előjelei, hogy baj fog történni .
Szerencse, hogy emberi tragédia nem következett be. A lakók összefogást sürgetnek a probléma megoldására.

Sopron belterületén, a Wälder József utcán közlekedett egy Mercedes A150 típusú gépkocsival egy 33 éves csornai férfi 2020. január 13-án 8 óra 45 perckor. Haladása során a Wälder József utca 14. szám előtt a gépkocsijával megcsúszott, jobbra sodródott és az úttest jobb szélén várakozó Mercedes A 250 típusú autónak, majd egy Opelnek is nekiütközött. A balesetet okozó sofőr megsérült, őt a mentők kórházba vitték. Miután a sérüléseit ellátták, a férfit előállították a rendőrkapitányságra további mintavételre, mivel felmerült a gyanú, hogy a gépkocsit bódító szertől befolyásolt állapotban vezette. A rendőrök vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami THC-ra és metamfetaminra is pozitív értéket jelzett. A Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit -áll a rendőrségi közleményében.

A helyszíni beszámolók alapján a lakók elmondták, hogy egy nagyobb csattanást hallottak, ezt követően kimentek az utcára megnézni mi történt. Ekkor látták, hogy baleset történt. A vétkes férfi a roncsból kiszált ezután véresen, zavart állapotban el akarta hagyni a helyszínt - ezt egy ott lakó akadályozta meg.

Ahogy a soproni kertvárosi Facebook csoport hozzászólásaiból kiderül, nagyságrendileg 80 km/h sebeséggel csapódhatott az első álló autónak a drog hatása alatt álló sofőr, így több mint 1 métert tolva a két kocsit előre, ott ahol 20km/h a megengedett sebesség és a gyalogosforgalom is az úttesten zajlik.

Név nélkül többen elmondták, hogy vannak úgynevezett „renitens” gyorshajtók akik többük figyelmeztetése ellenére sem hajlandóak a szabályokat betartva közlekedni - a 33 éves csornai férfi is ide tartozott. A Facebook -on olvasható információkból kiderül az is, hogy ugyan ez a férfi a baleset megelőző napon a lakópark egy másik utcájában is balesetveszélyesen közlekedett. A lakók most összefogást sürgetnek , szeretnék felvenni a kapcsolatot a területileg illetékes önkormányzat képviselőjével, hogy elmondják észrevételeiket , megvitassák a felmerülő problémákat és megoldást találjanak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 16. 11:00, szerda | Helyi

Gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

Gépjárművel közlekednek az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna közötti szakaszán 2020. december 16-án

2021. Március 03. 11:04, szerda | Külföld

Az EMA jövő héten hoz döntést a Johnson and Johnson oltóanyagának ajánlásáról

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) március 11-én hoz döntést arról, hogy feltételes forgalmazásra ajánlja-e a Johnson and Johnson amerikai gyógyszergyár koronavírus-elleni egykomponensű védőoltását

2021. Március 03. 09:57, szerda | Belföld

Március közepén várható a következő kínai vakcinaszállítmány

A kedden érkezett Pfizer-vakcinák után hamarosan megérkezik az újabb szállítmány az orosz Szputnyik oltóanyagból. A következő kínai vakcinaszállítmány március közepén várható - írta a koronavirus.gov.hu kedden.

2021. Március 03. 09:21, szerda | Belföld

Meghalt 136 beteg, 4211-gyel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 136, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4211 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.