Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Hírek

2020. Január 14. 09:46, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Drog hatása alatt okozott balesetet a kertvárosban!

Drog hatása alatt okozott balesetet a kertvárosban!

A soproni kertvárosban már voltak előjelei, hogy baj fog történni .
Szerencse, hogy emberi tragédia nem következett be. A lakók összefogást sürgetnek a probléma megoldására.

Sopron belterületén, a Wälder József utcán közlekedett egy Mercedes A150 típusú gépkocsival egy 33 éves csornai férfi 2020. január 13-án 8 óra 45 perckor. Haladása során a Wälder József utca 14. szám előtt a gépkocsijával megcsúszott, jobbra sodródott és az úttest jobb szélén várakozó Mercedes A 250 típusú autónak, majd egy Opelnek is nekiütközött. A balesetet okozó sofőr megsérült, őt a mentők kórházba vitték. Miután a sérüléseit ellátták, a férfit előállították a rendőrkapitányságra további mintavételre, mivel felmerült a gyanú, hogy a gépkocsit bódító szertől befolyásolt állapotban vezette. A rendőrök vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami THC-ra és metamfetaminra is pozitív értéket jelzett. A Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit -áll a rendőrségi közleményében.

A helyszíni beszámolók alapján a lakók elmondták, hogy egy nagyobb csattanást hallottak, ezt követően kimentek az utcára megnézni mi történt. Ekkor látták, hogy baleset történt. A vétkes férfi a roncsból kiszált ezután véresen, zavart állapotban el akarta hagyni a helyszínt - ezt egy ott lakó akadályozta meg.

Ahogy a soproni kertvárosi Facebook csoport hozzászólásaiból kiderül, nagyságrendileg 80 km/h sebeséggel csapódhatott az első álló autónak a drog hatása alatt álló sofőr, így több mint 1 métert tolva a két kocsit előre, ott ahol 20km/h a megengedett sebesség és a gyalogosforgalom is az úttesten zajlik.

Név nélkül többen elmondták, hogy vannak úgynevezett „renitens” gyorshajtók akik többük figyelmeztetése ellenére sem hajlandóak a szabályokat betartva közlekedni - a 33 éves csornai férfi is ide tartozott. A Facebook -on olvasható információkból kiderül az is, hogy ugyan ez a férfi a baleset megelőző napon a lakópark egy másik utcájában is balesetveszélyesen közlekedett. A lakók most összefogást sürgetnek , szeretnék felvenni a kapcsolatot a területileg illetékes önkormányzat képviselőjével, hogy elmondják észrevételeiket , megvitassák a felmerülő problémákat és megoldást találjanak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 05. 15:47, csütörtök | Helyi

Ritka fehér őz Sopron környékén

Ritka jelenségnek volt szemtanúja az index.hu egyik olvasója, amit szerencsére telefonjával meg is örökített: egy fehér őzet látott átszaladni az úton Fertőszentmiklós és Röjtökmuzsaj között.

2019. November 30. 08:32, szombat | Helyi

FIGYELEM! IPARI ÉPÜLET ÉG SOPRONBAN!

Pár perce kaptuk a hírt, óriás lángokkal ég a Győri út végén az egyik ipari épület.

2019. November 26. 14:51, kedd | Helyi

Tegyük tisztába! Mikor kötelező a hólánc Ausztriában?

Biztos sokakban felmerült már a kérdés, mikor és milyen helyzetekben kötelező használni a hóláncot Ausztriában.

2020. Február 18. 18:12, kedd | Bulvár

Ozzy Osbourne lefújta turnéját, hogy Parkinson-kórját kezeltesse

Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori énekese lefújta észak-amerikai turnéját, hogy Parkinson-kórját kezeltesse - írja a BBC hírportálja.