Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Január 14. 09:46, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Drog hatása alatt okozott balesetet a kertvárosban!

Drog hatása alatt okozott balesetet a kertvárosban!

A soproni kertvárosban már voltak előjelei, hogy baj fog történni .
Szerencse, hogy emberi tragédia nem következett be. A lakók összefogást sürgetnek a probléma megoldására.

Sopron belterületén, a Wälder József utcán közlekedett egy Mercedes A150 típusú gépkocsival egy 33 éves csornai férfi 2020. január 13-án 8 óra 45 perckor. Haladása során a Wälder József utca 14. szám előtt a gépkocsijával megcsúszott, jobbra sodródott és az úttest jobb szélén várakozó Mercedes A 250 típusú autónak, majd egy Opelnek is nekiütközött. A balesetet okozó sofőr megsérült, őt a mentők kórházba vitték. Miután a sérüléseit ellátták, a férfit előállították a rendőrkapitányságra további mintavételre, mivel felmerült a gyanú, hogy a gépkocsit bódító szertől befolyásolt állapotban vezette. A rendőrök vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami THC-ra és metamfetaminra is pozitív értéket jelzett. A Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit -áll a rendőrségi közleményében.

A helyszíni beszámolók alapján a lakók elmondták, hogy egy nagyobb csattanást hallottak, ezt követően kimentek az utcára megnézni mi történt. Ekkor látták, hogy baleset történt. A vétkes férfi a roncsból kiszált ezután véresen, zavart állapotban el akarta hagyni a helyszínt - ezt egy ott lakó akadályozta meg.

Ahogy a soproni kertvárosi Facebook csoport hozzászólásaiból kiderül, nagyságrendileg 80 km/h sebeséggel csapódhatott az első álló autónak a drog hatása alatt álló sofőr, így több mint 1 métert tolva a két kocsit előre, ott ahol 20km/h a megengedett sebesség és a gyalogosforgalom is az úttesten zajlik.

Név nélkül többen elmondták, hogy vannak úgynevezett „renitens” gyorshajtók akik többük figyelmeztetése ellenére sem hajlandóak a szabályokat betartva közlekedni - a 33 éves csornai férfi is ide tartozott. A Facebook -on olvasható információkból kiderül az is, hogy ugyan ez a férfi a baleset megelőző napon a lakópark egy másik utcájában is balesetveszélyesen közlekedett. A lakók most összefogást sürgetnek , szeretnék felvenni a kapcsolatot a területileg illetékes önkormányzat képviselőjével, hogy elmondják észrevételeiket , megvitassák a felmerülő problémákat és megoldást találjanak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.