Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 27. 15:22, péntek | Helyi

Két koncerttel zárul a Tavaszi fesztivál a fertődi Esterházy-kastélyban

Két koncerttel zárul a Tavaszi fesztivál a fertődi Esterházy-kastélyban

A tavasztól késő őszig zajló Eszterházi Vigasságok keretében megrendezett Tavaszi fesztivál két koncerttel zárul a hétvégén, amelyeken többek között Bach, -

-Haydn és Mozart darabjai csendülnek fel a magyar Versailles-nak is nevezett fertődi kastély falai között.

Pénteken este hét órától Ton Koopman karmester és csembalóművész, Tini Mathot csembalóművész és az Esterházy Hofkapelle korhű hangszereken szólaltatják meg a világhírű zeneszerzők darabjait.
Szombaton este hét órától pedig Bettina Pahn szoprán énekeső Ton Koopman és Tini Mathot kíséretében énekel.
Az április 15-e óta tartó Tavaszi fesztivál keretében fellépett már Fertődön Berecz Mihály és az Orfeo zenekar, Monica Huggett hegedűművész és az Esterházy Hofkapelle, akik Alois Luigi Tomasini, Haydn egykori alkotótársának darabjait szólaltatták meg korhű hangszereken.
Az Eszterházi Vigasságok július 15-én folytatódik, a Budapesti Vonósok XXII. Haydn Fesztiváljával. A július 24-ig tartó program keretében mások mellett Kocsis Zoltán vezényletével lép fel Kocsis Krisztián zongoraművész és a Budapesti Vonósok, a Dialogue Duo és Catrin Finch hárfaművész.
A komolyzenei koncertsorozat keretében augusztus 5-én és 6-án tartják a Haydn meets jazz című dzsessz koncertsorozatot. A Haydn-fesztiválra augusztus 19. és szeptember 4. között kerül sor, a VIII. Haydn Vonósnégyes-fesztivált pedig szeptember 9. és 18. között rendezik meg. A sorozat az október 1-je és 22. között zajló Őszi fesztivállal zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.