Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. December 21. 19:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Két rádiót és az RTL Klubot is megbüntették

Két rádiót és az RTL Klubot is megbüntették

Két helyi – a Salgótarján 100,4 MHz-es és az Eger 101,3 MHz-es - frekvencián, a Rádió 1 hálózatában működő rádiók, valamint az RTL Klub televíziócsatorna szolgáltatójára szabott ki bírságot a médiatanács

- közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel. A közleményben azt írták, a salgótarjáni rádió szolgáltatóját 50 ezer forintra bírságolták, mert egy augusztus végén és szeptember elején vizsgált adáshéten többször is a vállalttól eltérő szignált tett közzé, valamint alulteljesítette a szöveg, a magyar zenei művek, a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő és a közszolgálati műsorszámok napi és heti arányára tett vállalásait is.

Az egri frekvencián működő rádió szolgáltatója szintén 50 ezer forint bírságot kapott, mert több esetben a vállalttól eltérő szignált tett közzé, két adásnapon kevesebb saját műsor volt hallható. Továbbá a szeptember közepén vizsgált adáshéten napi és heti vállalását is alulteljesítette a magyar zenei művek arányára vonatkozóan - ismertették.

A közlemény szerint a tanács 200 ezer forint bírságot rótt ki az RTL Klub televíziócsatorna szolgáltatójára, mert szeptember elején a Reggeli című műsor egyik adásában egy villapark bemutatásakor megsértette a médiatörvény termékmegjelenítésre vonatkozó azon rendelkezéseit, amelyek szerint a termékmegjelenítést tartalmazó műsorszámok nem hívhatnak fel közvetlenül áru megvásárlására, bérlésére, valamint szolgáltatás igénybevételére, továbbá nem adhatnak a műsor tartalmából egyébként nem következő, indokolatlan hangsúlyt a megjelenített terméknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére