Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Május 10. 07:22, szerda | Belföld
Forrás: mti

Két településen tartanak időközi választást vasárnap

Két településen tartanak időközi választást vasárnap

Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Kislétán polgármestert, Kisorosziban pedig községvezetőt és képviselőket is választanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a Nyíregyházi Törvényszék 2017 januárjában meghozott ítéletével méltatlannak mondta ki a polgármesteri tisztségre a független Madácsi Imrét. Az 1900 lelkes községben a településvezetői tisztségért hat jelölt indul: Demendi István, Ujfalusi Béláné, Pénzes Sándor Károly és Szabó László jelenlegi alpolgármester függetlenként, míg Esztári Lászlóné a Fidesz, illetve Szöllősyné Fitos Éva a Magyar Munkáspárt színeiben. A névjegyzékben 1388 választó szerepel.

A Pest megyei Kisorosziban a képviselő-testület január 18-án feloszlatta magát, ezért kellett időközi önkormányzati választást kiírni. A mintegy ezerfős település vezetéséért négyen indulnak: hárman - Nádasdi-Csontos Elek, Greff Gyuláné és Molnár Csaba - függetlenként, Pálmai Ferenc pedig a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A négy képviselői helyért tizenöt jelölt indul, a választói névjegyzékben mintegy 800-an szerepelnek.

Vasárnapra két időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Pest megyei Tápiószecsőn és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Lónyán roma települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolások azonban jelöltek hiányában elmaradnak, így a településeken legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt