Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2011. Július 27. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Kétezer munkáltatót keresnek fel

Kétezer munkáltatót keresnek fel

Felmérés indul Baranya megyében a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáról. Az Európai Unió Szociális Alapja által támogatott kutatásban 2000 munkáltatót keresnek fel.

A Baranya Megyei Bíróság 13 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztat. Stelzámer Ottó elnökhelyettes szerint az igazságszolgáltatás speciális terület, de itt is vannak olyan munkakörök, ahol tudnak fogyatékkal élőket alkalmazni.

A pécsi Fogd a Kezem Alapítványnál 35 fogyatékkal élő dolgozik. Gyertyaöntéssel foglalkoznak, rokkantnyugdíjuk mellett havi 30-40 ezer forintot tudnak így keresni.

A Speciál Pécs Klaszter azt méri fel, hogy a vállalkozások mennyire nyitottak arra, hogy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztassanak. A kutatást az Európai Unió szociális alapja támogatja.

Az Európai Unió célja, hogy 2020-ig a megváltozott munkaképességűek 75 százaléka el tudjon helyezkedni. Magyarországon ez az arány jelenleg a 20 százalékot sem éri el. A kormány a Széll Kálmán-tervben megfogalmazottak szerint a többi között adókedvezményekkel segítené, hogy a fogyatékkal élők is munkába állhassanak. (rá)

hírTV

Címkék: munka

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 16:07, hétfő | Belföld

Wikonkál: sokan rájöttek az oltás fontosságára

Sokan rájöttek a koronavírus elleni védőoltás fontosságára - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

2021. November 29. 15:27, hétfő | Belföld

Szexuális erőszak kísérlete miatt indult eljárás Szegeden egy török férfival szemben

Szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt indult eljárás Szegeden egy török férfival szemben, a bíróság elrendelte a letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 29. 14:05, hétfő | Belföld

Több ezer elektromos bicikli megvásárlását támogatja a kormány

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázaton az igénylők 97 százaléka nyert el összesen közel 736 millió forintot

2021. November 29. 13:03, hétfő | Belföld

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

Elindította "Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!" címmel hirdetett országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.