Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2011. November 26. 07:09, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Kétszázezer ember érintett ebben

Kétszázezer ember érintett ebben

A 2012-es költségvetésben 132 milliárd forint szerepel közfoglalkoztatásra, amelynek keretében kétszázezer ember kaphat munkát – mondta Pintér Sándor belügyminiszter sajtótájékoztatón pénteken Tamásiban.

A cél a 94, hátrányos és különösen hátrányos helyzetű kistérség felzárkóztatása, ezekhez két Baranya megyei kistérség csatlakozik – tette hozzá a tárca vezetője. Mint mondta, a közfoglalkoztatást ezeknek a kistérségeknek valamennyi községében szeretnék elkezdeni. A miniszter kitért arra, hogy napi nyolc órában, egész éven át foglalkoztatnák a munkanélkülieket. Megjegyezte, hogy a tervek szerint a közfoglalkoztatottaknak normát írnak elő, illetve aki visszautasítja a közfoglalkoztatást, az nem részesülhet segélyben. „Professzionális segélyből élőket, egészséges, munkaképes embereket nem fogunk támogatni” – fogalmazott.

Már 20 ezer embert foglalkoztatnak a mintaprogram keretében országszerte – pénteken többek között erről is beszélt egy budapesti konferencián a belügyminiszter.


Pintér Sándor megfelelőnek nevezte a rendőrség, a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás 2012-es költségvetését. Hozzátette: valószínűleg új büntetés-végrehajtási intézetet kell építeni, mert – a közbiztonsági intézkedéseknek köszönhetően – 15 ezerről 17 ezerre nőtt a fogvatartottak száma, és jelenleg a börtönök telítettsége 140 százalékos. Az új intézetet fogvatartottakkal tervezik megépíttetni, és szeretnék, ha az építés megtérülne abból a munkából, amelyet – szintén a tárca tervei szerint – az elítéltek kötelezően végeznek majd.

Az MTI kérdésére a miniszter kitért arra, hogy a rendőrök negyedik éve nem kaptak béremelést. A vezetőknek a 16 százalékos adókulcs bevezetése 10-20 százalékos nettó bérnövekedést jelentett, a 28 ezer tiszthelyettesnek azonban csak kipótolta az állam a bérét. „Előterjesztésünk szerint 2012. januártól a tiszthelyettesi állomány 14 ezer forintos bruttó béremelést kapna” – mondta Pintér Sándor, emlékeztetve arra, hogy az idén a tűzoltóknak mintegy nyolcmilliárd forint, 2004 óta elmaradt túlóradíjat fizettek ki.

Címkék: közmunka

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 28. 18:08, kedd | Belföld

Szalmonella miatt visszahívtak egy terméket

Szalmonella szennyezettség miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívja és a forgalomból is kivonja 95 grammos kiszerelésű BBQ borsdaráló steakbors elnevezésű termékét

2021. Szeptember 28. 17:10, kedd | Belföld

Folyamatosan nő a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

Lassú ütemben, de folyamatosan növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve kedden a honlapján.

2021. Szeptember 28. 15:00, kedd | Belföld

Hatvan település részvételével rendezik a Nemzeti Vágtát

Hatvan magyarországi és határon túli település részvételével rendezik a hétvégén a 14. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén

2021. Szeptember 28. 08:50, kedd | Belföld

Közjogi tárgyú törvénymódosításokról tárgyalnak a képviselők a parlamentben

Az Országgyűlés kedden öt előterjesztés általános vitáját bonyolítja le.