Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2015. Február 13. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Ki kit perelhet?

Ki kit perelhet?

Ki kit perelhet? Kötelez-e arra bármilyen jogszabály, hogy a szerződésben szereplő minden érintett kötelezettet meg kell jelölni felperesként. Válaszol az onlinejogsebesz.hu!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Amennyiben polgári pert szeretnék indítani, kötelez-e arra bármilyen jogszabály, hogy a szerződésben szereplő minden érintett kötelezettet megjelöljem felperesként (vagy elég csak magamat)? A szándékom szerint csak én lennék felperes, más érintettek legfeljebb utólag kapcsolódnának be, ha az szükséges. Előre is köszönöm válaszukat!

Válasz:
Tisztelt Kérdező!

Az adott szerződéstől függ, hogy ki és kit perelhet. Felperesként szerepelhet egyedül Ön, arra figyeljen, hogy alperesként kit perelhet a szerződés szerint.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Váczi Péter ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 17:03, szombat | Belföld

Újabb két országba utazhatnak szabadon a beoltottak

Magyarország két újabb országgal, Egyiptommal és a Maldív-szigetekkel állapodott meg a vakcinaigazolások kölcsönös elismeréséről, így a koronavírus ellen legalább kétszer beoltottak szabadon utazhatnak ezen országokba

2021. November 27. 15:02, szombat | Belföld

Hamarosan életbe lép a Volánbusz új menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos fejlesztést és változást hoz az országos, elővárosi és regionális autóbuszjáratok közlekedésében

2021. November 27. 11:56, szombat | Belföld

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat pénteken a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány szervezésében Budapesten.

2021. November 27. 09:53, szombat | Belföld

Lakástűzben meghalt egy ember Piliscséven

Saját házában keletkezett tűz okozta a halálát egy embernek pénteken Piliscséven - tudatta a katasztrófavédelem közleményben az MTI-vel.