Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Június 01. 11:09, kedd | Belföld
Forrás: mti

Kiderült, hogy mi okozta a két utas életét követelő balesetet Csótnál

Kiderült, hogy mi okozta a két utas életét követelő balesetet Csótnál

Szabálytalan előzés okozta a tavaly februári, két ember életét követelő balesetet Csótnál, emellett a gyanúsított autója az ahhoz kapcsolt utánfutóval nem felelt meg a műszaki előírásoknak

- állapította meg a most lezárult rendőrségi vizsgálat. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján azt közölte: a 27 éves Komárom-Esztergom megyei férfi ellen közúti baleset okozásának gyanúja miatt indított eljárást a pápai rendőrkapitányság.

A férfi 2020. február 17-én délelőtt Csót irányából Pápateszér felé tartott az autójával és az ahhoz kapcsolt utánfutóval. A sofőr egy bukkanónál a záróvonalat átlépve az előtte haladó gépkocsi előzésébe kezdett, ekkor összeütközött a szemből érkező autóval, amely ennek következtében kigyulladt, az abban ülő két ember meghalt. A szabálytalan előzést végző sofőr és utasa nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrség megállapította azt is, hogy a balesetet okozó sofőr a járműszerelvénnyel túllépte a megengedett sebességet, a személygépkocsi hátsó kerekeinek mérete jelentősen eltért egymástól, továbbá a bal oldali hátsó gumiabroncs mintázata sem felelt meg a műszaki előírásoknak.

A pápai rendőrkapitányság az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek - áll a közleményben.

Címkék: csót, halálos baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt