Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Július 04. 10:19, hétfő | Helyi

Kifestette a VOLT Sopron Fő terét

Kifestette a VOLT Sopron Fő terét

Az eseményen ef. Zámbó István, Verebélyi Diána és további képzőművészek részvételével a VOLT ART GROUP tagjai vezetésével a tér macskaköveit színezték ki a résztvevők. Az eredményt drónfelvételen is megörökítették.

A gigantikus köztéri alkotást az alkotók és a rendezvényen résztvevők közösen tekintették meg rendhagyó tárlatvezetéssel, ahol elhangzott, hogy a főtámogatónak köszönhetően az autizmussal élők támogatására fordítják a jótékonysági akciónak is szánt eseményt.

Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselőjeként, a VOLT Fesztivál védnökeként fejezte ki elismerését Lobenwein Norbertnek és Fülöp Zoltánnnak azért, hogy a VOLT 24 éve alatt a maga nemében Európa legsikeresebb fesztiváljának színhelyévé teszik Sopront, és azért is, hogy immár a városba is lehozzák a fesztiválozókat.

Sopron és környéke országgyűlési képviselője külön is fontosnak tartotta kiemelni, hogy az idei nyári fesztiválon '56-ról is megemlékezik a VOLT. A "Pesti srácok" workshop keretében neves művészek készítenek alkotásokat a témában a közönség aktív részvételével, a fiatalok megismerhetik Puskás Ferenc életútját és az 1956-os forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó történetét. A VOLT óriáskerekére '56-os filmetűdöket vetítenek, és a fesztiválon "Budapest '56-os koktélt" is felszolgálnak.

Firtl Mátyás elmondta a fesztiválnak ezt az programelemét személyesen is fontosnak tartja, mint olyan, aki '56-ban maga is megjárta a traiskirchen-i menekülttábort.

Amint a szervezők is hangsúlyozták: a VOLT-on természetesen a bulizásé a főszerep, de fontos a fiataloknak megmutatni, hogy a fesztiválok mai vonzereje és szabadságélményével szemben a 60 évvel ezelőtti kortársaiknak hogyan kellett megélniük a szabadság hiányát, a szabadságért való harcot, amivel a jelenünket is megteremtették.

Címkék: fő tér, Sopron, VOLT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.