Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Január 07. 11:50, kedd | Belföld
Forrás: mti

Kiterjeszti az egész országra a civil autós ellenőrzést a rendőrség

Kiterjeszti az egész országra a civil autós ellenőrzést a rendőrség

Az egész országra kiterjeszti a tavaly decemberben Budapesten elindított civil autós ellenőrzési rendszert a rendőrség – mondta az országos főkapitányság (ORFK) balesetmegelőzési osztályának vezetője kedden az M1-en.

Berzai Zsolt alezredes az új ellenőrzési mód kiterjesztését azzal magyarázta, hogy a gépjárműsofőrök kerülik a kihágásokat ha rendőrautót látnak, így civil autókban ülve jobban kiszűrhetők a szabálytalankodók.

Emlékeztetett: csak a decemberi civil autós ellenőrzések során 240 esetben intézkedtek a rendőrök a fővárosban.

A gyakori problémák között említette, hogy az autósok szabálytalanul veszik igénybe a buszsávot, áthajtanak a piros jelzésen, megszegik a kötelező haladási irányt, és ha az autópályán a forgalom feltorlódik, előszeretettel közlekednek a leállósávban.

Magyarországon nem az a probléma, hogy az autósok nem ismerik a közlekedési szabályokat, hanem a közlekedési morál, a közlekedés többi résztvevőjének tiszteletben tartása, egyenrangúként való elfogadása a gond, legyen az kerékpáros vagy gyalogos – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy ezen változtatni kellene, mert ahol nincs közlekedési kultúra, ott közlekedési biztonságról sem lehet beszélni.

Címkék: civil, ellenőrzés, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.