Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2011. Október 21. 07:53, péntek | Bulvár
Forrás: STOP

Klapka György éjjeli menedéket építene hajléktalanoknak

Klapka György éjjeli menedéket építene hajléktalanoknak

Bár információk szerint Klapka György visszavonul, az üzletember az RTL Klub Reggeli műsorában elmondta, nem tud munka nélkül élni. Választás elé került és úgy döntött: lemond a zálogházról, ám dióültetvényét megtartja.

Az aranyember a Rábaközben jelenleg negyvenegy hektáron termeszt diót és többnyire Németországba szállítja.

- Úgy gondoltam, felnövő gyermekeimnek olyan befektetéssel tudok segíteni, ami nem csak rövid távú megélhetést biztosít. Így jutottam a dióhoz, aminek szakirodalmába is komolyan belemerültem - mondta korábban a Kisalföldnek. A termesztésbe a legmodernebb technikát vonta be, és ahogy megjegyezte, mintagazdaságot épített.

Klapka György a Reggeli műsorában elmondta, hogy a rendszerváltozás körül ő volt az első, aki több ezer hajléktalan embert etetett az ingyenkonyháján másfél éven keresztül. Most szeretné egy tervét megvalósítani: több száz hajléktalannak építene éjjeli menedékhelyet. Telek már van, a média segítségét kéri, hogy ötlete megvalósításához társakat is találjon.

Cáfolja azokat a feltételezéseket, hogy ő egy kemény üzletember. Fiatalkorában művész volt és ők nagyon is érzékeny lelkületű, romantikus emberek. Ha lát egy szegény embert, azt nagyon megsajnálja, de ő egyedül kevés ahhoz, hogy minden hajléktalanon segítsen.

Klapka György büszke arra, hogy amit eddigi életében elkezdett, azt be is tudta fejezni. Bízik benne, hogy jelenlegi tervét is meg tudja valósítani és maradandót alkothat. "Azt hiszem, az utolsó percemig dolgozni fogok, e nélkül nem is tudnék élni." Hangsúlyozta, hogy számára a boldogságot a jól végzett munkában való siker jelenti.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 14:03, kedd | Bulvár

Mészáros Lőrinc betegszállító kisbuszt adományozott a bicskei szociális intézménynek

Mészáros Lőrinc - magánemberként - speciális betegszállító kisbuszt adományozott kedden a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ - Kapcsolat Központnak.

2024. Május 28. 10:35, kedd | Bulvár

Mobilplakát-kampányt indított a CÖF-CÖKA

A békepárti kiállás fontosságára figyelmeztető, június 8-ig tartó mobilplakát-kampányt indított a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA)

2024. Május 25. 08:08, szombat | Bulvár

Tökmag sorbet lett az év fagylaltja

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.

2024. Május 24. 13:18, péntek | Bulvár

Elpusztult a világ leghíresebb mémkutyája, Kaboszu

Tizennyolc éves korában elpusztult Kaboszu, az a siba inu fajtájú kutya, aki a népszerű doge-mémet és a hasonló nevű kriptovalutát is inspirálta - jelentette a Sky News hírportál pénteken.