Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2018. Június 03. 15:30, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Kölcsön kocsival érkezett, lopott dolgokkal távozott

Kölcsön kocsival érkezett, lopott dolgokkal távozott

Több rendbeli lopás miatt emelt vádat azzal a 47 éves monori férfival szemben a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádlott Kaposváron több családi házba betört.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott tavaly októberi szabadulása után újabb bűncselekményeket követett el Monoron, mely miatt elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben. Miután a vádlott erről tudomást szerzett előbb egy Kaposvár környéki faluban, majd egy kaposvári garázsban rejtőzött el, utóbbi helyen tartotta fia élettársa az autóját. A vádlott februárban és márciusban kölcsön kérte a kocsit, mivel az volt célja, hogy azzal jár majd betörni, de erről a tulajdonosnak nem számolt be.

A vádlott ebben az időszakban öt családi házba tört be úgy, hogy az ingatlanok közelében leparkolt, majd feszítővassal a bejárati ajtót vagy valamelyik ablakot feltörte, és készpénzt, ékszereket, karórákat, illetve könnyen mozdítható és értékesíthető műszaki cikkeket lopott el. Előfordult, hogy az egyik családi házból két nagyméretű televíziót és egy házimozirendszert vett el több mint 300 ezer forint értékben, de a legkisebb zsákmánya is majd 40 ezer forint körüli értéket tett ki.

A vádlott a lopott dolgokat zálogházakban, illetve az interneten keresztül értékesítette, azonban a rendőrök több vevőt is felderítettek, a dolgokat lefoglalták, majd visszaadták eredeti tulajdonosuknak.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, korábbi elítélései miatt többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat a közúti járművezetéstől tiltsa el, mivel a bűncselekmények elkövetéséhez járművet használt.

Címkék: betörő, Kaposvár, Monor

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 12. 18:06, szerda | Belföld

A NAV ingyenes számlázóprogrammal és mobilapplikációval segíti a vállalkozásokat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) ingyenes számlázóprogrammal és mobilapplikációval segíti a vállalkozásokat - közölte az adóhatóság a szerdán az MTI-nek küldött közleményben.

2020. Augusztus 12. 16:04, szerda | Belföld

Magyarországon nem állt le a filmes élet

Magyarországon nem állt le a filmes élet a koronavírus-járvány miatt, az elmúlt hónapokban is azon dolgoztak, hogy a mintegy húszezer hazai szakembernek folyamatos munkát biztosítsanak

2020. Augusztus 12. 13:40, szerda | Belföld

A fél országban ismét zivatarra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt a fél országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020. Augusztus 12. 13:01, szerda | Belföld

Több ezer éves kelta kést találtak egy szolnoki férfinél

Muzeális értékű kelta kést találtak egy férfinél a rendőrök Szolnokon - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán a police.hu honlapon.