Városlista
2020. augusztus 5, szerda - Krisztina

Hírek

2020. Április 07. 16:54, kedd | PR

Költözni nehéz, nem mindegy, kivel vágunk bele!

Költözni nehéz, nem mindegy, kivel vágunk bele!

Egyedül költözni még barátok segítségével sem mindig lehet. Egy teljes háztartást bútorokkal új helyre mozgatni komoly eszközöket igényel. Kell a megfelelő segítség, de ez mindenki számára mást jelent.

Csak az ismeri egy megbízható költöztető cég igazi értékét, aki már többször vitte a hátán új helyre az életét. Olyan kedves tárgyainkat visszük hosszú útra, amiknek biztonsága kiemelkedően fontos. Lehet szó régi antik bútorokról, vagy a gyerekek gipszbe öntött kis lábnyomairól: tárgyaink sokszor olyan értéket képviselnek, ami felbecsülhetetlen és nem pótolható.

Ha iroda költöztetéséről van szó, a pontosság és részletekre figyelés hiánya akár a munka újra indulását is veszélyezteti, így pénzben is mérhető kiesést okozhat. Mindezek alapján nem nehéz belátni, hogy a költöztetés bizalmi szolgáltatás, így a költöztető cég kiválasztásakor körültekintően kell eljárni. Minek alapján hozzuk hát meg a döntést?

Referenciák

A referencia a legfontosabb, mikor egy költöztető céget kezdünk keresni akár lakás, akár iroda költöztetéséről van szó. A legtöbb cég feltesz a honlapjára idézeteket referenciának, de ez ne legyen az elsődleges tájékozódási forrásunk, hisz reklámnak nyilván csak a jó véleményt fogják publikálni.

Ha egy céggel valakinek rossz élménye volt, az elő is fog kerülni a netről. Alaposan nézzünk utána a választott cégnek: mikor alapították, volt-e vele jogi probléma, és milyen visszajelzések vannak róla a neten a közösségi média bármelyik fórumán.

Felmérés

Mivel nagy árkülönbségek is lehetnek cégek között, érdemes az előzetes szűrés alapján legalább 3-4 cégtől helyszíni felmérést kérni. Ez nem csak azért hasznos, mert a vállalási árról ad egy tiszta képet, hanem arról is, hogy mire számíthatunk a cégnél költözés közben.

A profi cégek a felmérést is profi módon végzik. Helyszíni szemle alapján jó közelítéssel meg tudják állapítani, hogy hány teherautó és költöztető ember szükséges a mozgatáshoz. Tippeket tudnak adni a pakolással kapcsolatban, illetve előre jelzik az esetlegesen problémás kérdéseket. Ilyen lehet például egy szekrénysor szétszerelése, vagy akár a millió darabos porcelán nipp gyűjtemény csomagolása.

Már a felmérés során kialakulhat egy olyan bizalmi kapcsolat, ami alapján tudni fogjuk, melyik cég a számunkra alkalmas.

Az ár

Ezzel elértünk az egyik legfontosabb tényezőhöz. Természetesen nem mindegy, hogy mennyiért vállalják a munkát a költöztető cégek. Ugyanakkor vannak kérdések, amik nem egyformán drágítják az árat. Ilyen lehet a vidékre való költözés, a határidő, illetve, hogy milyen gyorsan végzi a cég a munkát. Nem mindegy például, hogy két emberrel vagy hat költöztetővel dolgozik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

2020. Július 07. 12:46, kedd | PR

Trükkös nyomtatók, avagy hogy válassz okosan?

Senki nem szeret sokat fizetni és ez igaz a nyomtatásra is. De biztos hogy mindig az olcsó nyomtató a legolcsóbb? Ha nyomtató vásárlásán gondolkodsz, olvass tovább, mert érhetnek meglepetések.

2020. Július 07. 12:37, kedd | PR

Tájékozódj az autópálya díjakról nyaralás előtt

Bár már javában 2020-at írunk, mégis a járványhelyzet miatt olyan ez az év, mintha csak épp elindult volna. A több hetes-hónapos otthonlét után végre egy kicsit bátrabban utazhatunk.

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.