Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2020. Április 07. 16:54, kedd | PR

Költözni nehéz, nem mindegy, kivel vágunk bele!

Költözni nehéz, nem mindegy, kivel vágunk bele!

Egyedül költözni még barátok segítségével sem mindig lehet. Egy teljes háztartást bútorokkal új helyre mozgatni komoly eszközöket igényel. Kell a megfelelő segítség, de ez mindenki számára mást jelent.

Csak az ismeri egy megbízható költöztető cég igazi értékét, aki már többször vitte a hátán új helyre az életét. Olyan kedves tárgyainkat visszük hosszú útra, amiknek biztonsága kiemelkedően fontos. Lehet szó régi antik bútorokról, vagy a gyerekek gipszbe öntött kis lábnyomairól: tárgyaink sokszor olyan értéket képviselnek, ami felbecsülhetetlen és nem pótolható.

Ha iroda költöztetéséről van szó, a pontosság és részletekre figyelés hiánya akár a munka újra indulását is veszélyezteti, így pénzben is mérhető kiesést okozhat. Mindezek alapján nem nehéz belátni, hogy a költöztetés bizalmi szolgáltatás, így a költöztető cég kiválasztásakor körültekintően kell eljárni. Minek alapján hozzuk hát meg a döntést?

Referenciák

A referencia a legfontosabb, mikor egy költöztető céget kezdünk keresni akár lakás, akár iroda költöztetéséről van szó. A legtöbb cég feltesz a honlapjára idézeteket referenciának, de ez ne legyen az elsődleges tájékozódási forrásunk, hisz reklámnak nyilván csak a jó véleményt fogják publikálni.

Ha egy céggel valakinek rossz élménye volt, az elő is fog kerülni a netről. Alaposan nézzünk utána a választott cégnek: mikor alapították, volt-e vele jogi probléma, és milyen visszajelzések vannak róla a neten a közösségi média bármelyik fórumán.

Felmérés

Mivel nagy árkülönbségek is lehetnek cégek között, érdemes az előzetes szűrés alapján legalább 3-4 cégtől helyszíni felmérést kérni. Ez nem csak azért hasznos, mert a vállalási árról ad egy tiszta képet, hanem arról is, hogy mire számíthatunk a cégnél költözés közben.

A profi cégek a felmérést is profi módon végzik. Helyszíni szemle alapján jó közelítéssel meg tudják állapítani, hogy hány teherautó és költöztető ember szükséges a mozgatáshoz. Tippeket tudnak adni a pakolással kapcsolatban, illetve előre jelzik az esetlegesen problémás kérdéseket. Ilyen lehet például egy szekrénysor szétszerelése, vagy akár a millió darabos porcelán nipp gyűjtemény csomagolása.

Már a felmérés során kialakulhat egy olyan bizalmi kapcsolat, ami alapján tudni fogjuk, melyik cég a számunkra alkalmas.

Az ár

Ezzel elértünk az egyik legfontosabb tényezőhöz. Természetesen nem mindegy, hogy mennyiért vállalják a munkát a költöztető cégek. Ugyanakkor vannak kérdések, amik nem egyformán drágítják az árat. Ilyen lehet a vidékre való költözés, a határidő, illetve, hogy milyen gyorsan végzi a cég a munkát. Nem mindegy például, hogy két emberrel vagy hat költöztetővel dolgozik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Április 07. 15:50, kedd | PR

Élelmiszerbiztonsági szaktudás – A HACCP oktatásról

Életünk – akár észrevétlenül is – folyamatos tanulás. Új ismeretek, impulzusok, élmények. Ha már egyébként is ezzel telnek éveink, érdemes lehet ezt formába is önteni.

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 19. 12:49, csütörtök | PR

Mitől olyan menő a női hátizsák?

Egy univerzális, minden helyzethez illő női táska, ami évtizedek óta óriási népszerűségnek örvend. De vajon mi a titka, ami miatt mindenki hordja? Ismerjük meg közelebbről a női hátizsákot!