Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Április 20. 10:25, csütörtök | Helyi
Forrás: sopronholding.hu

Komoly munkát okozott a Sopron Holdingnak a tavaszi havazás

Komoly munkát okozott a Sopron Holdingnak a tavaszi havazás

Meteorológiai mérések szerint eddig 9,1 mm csapadék esett, amelyhez viharos erejű, közel 91 km/h-s szél párosult. Ez sok esetben ágleszakadásokat és fakidőléseket okozott.

Már a délutáni órákban elkezdődött a hóeltakarítás és a síkosság mentesítés, amelyek főként a hegyvidéki területeken okoztak nagyobb problémákat. Az éjszaka folyamán, a havazás intenzitásának csökkenésével sikerült azokat útszakaszokat megtisztítani, amiket a Holding hótoló gépjárművei meg tudtak közelíteni. Ezeket a munkákat sok esetben úttestekre borult fák, és leszakadt ágak nehezítették. A kora reggeli órákban a buszmegállók és gyalogátkelőhelyek tisztítását is megkezdték.

A Sopron Holding Zrt. tovább dolgozik a károk mentésén és az útburkolatok megtisztításán. A kidőlt fákat és a leszakadt ágakat folyamatosan darabolják és szállítják el a hulladéklerakóba. Jelenleg még nem mérhető fel teljes mértékben, hogy a város közterületi növényállományában mekkora kár keletkezett, azonban a hó és szél okozta károkozás mértéke jelentősre tehető.

A téliesre fordult időjárás és a 0°C körüli hőmérséklet a fűtésre is hatással van, azonban a távfűtési rendszer a külső hőmérséklethez alkalmazkodva biztosítja a szolgáltatási terület maradéktalan ellátását.

(Fotó: sopronholding.hu)

Címkék: április tél, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:08, kedd | Helyi

Idén is tarolt a SopronFest

Hatalmas bulival indult az idei fesztiválszezon. Az ország minden tájáról látogattak ide a SopronFestre, aminek sikerült a tavalyi debütálását is felülmúlnia.

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.