Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2012. Szeptember 17. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Kisalföld

Koncertet szerveznek nők támogatására

Koncertet szerveznek nők támogatására

Huszonhat svéd nő érkezett Sopronba a helyi Soroptimist klub meghívására a hétvégén.

Lautner Anikó és dr. Simon Éva a klub képviseletében elmondta, a svéd hölgyek – akik szintén a nemzetközi klubhálózat tagjai – többnyire vállalkozók.


Találkoztak Luka Enikő borásszal, így betekintést nyerhettek a helyi vállalkozó asszonyok mindennapjaiba. A nők jogi helyzetéről ma reggel rendeznek tanácskozást a városházán, majd ellátogatnak a levéltárba. Napközben a kismartoni (Eisenstadt) Soroptimist klub képviselői is csatlakoznak hozzájuk.Este 7 órai kezdettel pedig jótékonysági koncertet tartanak a Pannonia Med Hotelben, Halmos Erika (zongora) közreműködésével, amelyre mindenkit jó szívvel várnak. A bevételt a kedvezőtlen helyzetbe került nők támogatására fordítják.

Christina Hedberg állatorvos Örebro városból érkezett hozzánk. – Magyarországon eddig már négyszer jártam, mindig lenyűgöz a gazdag műemlékvilág – nyilatkozta. – S hogy milyen a nők helyzete Svédországban? Nagyon jónak ítélem meg, ugyanakkor akadnak javítani való dolgok is. A svéd törvények a svéd kultúrára alapoznak, viszont sok a bevándorló. Fokozottabban kellene hát tekintetbe venni a különbségekből fakadó helyzetek sajátosságait.

Címkék: koncert, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 25. 12:35, csütörtök | Helyi

VPT Caravan nyílt nap és bolhapiac szombaton!

06.27-én szombaton Sopronban a Pozsonyi út 15. szám alatt található bázisukon nyílt napot tart a VPT Caravan, ahol megtekintheted legmenőbb lakóautóikat és beszerezheted a legjobb kempingfelszereléseket.

2020. Június 18. 08:27, csütörtök | Helyi

Hangos pukizásért bírság Ausztriában

Nem vicc! Egy bécsi férfi 500 Eurós birságott kapott, mikor a rendőr előtt egy hangosat pukizott.

2020. Június 03. 17:00, szerda | Helyi

Villám csapott a soproni családi házba!

Óriási robajjal csapott a soproni Kutya hegyi családi házba a villám ami azonnal kigyulladt.

2020. Május 19. 20:02, kedd | Helyi

További enyhítések jöhetnek a magyar határokon

Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter a napokban több körben is egyeztetett az osztrák, szlovák és cseh kollégáival a határhelyzetekről.