Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2012. Szeptember 17. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Kisalföld

Koncertet szerveznek nők támogatására

Koncertet szerveznek nők támogatására

Huszonhat svéd nő érkezett Sopronba a helyi Soroptimist klub meghívására a hétvégén.

Lautner Anikó és dr. Simon Éva a klub képviseletében elmondta, a svéd hölgyek – akik szintén a nemzetközi klubhálózat tagjai – többnyire vállalkozók.


Találkoztak Luka Enikő borásszal, így betekintést nyerhettek a helyi vállalkozó asszonyok mindennapjaiba. A nők jogi helyzetéről ma reggel rendeznek tanácskozást a városházán, majd ellátogatnak a levéltárba. Napközben a kismartoni (Eisenstadt) Soroptimist klub képviselői is csatlakoznak hozzájuk.Este 7 órai kezdettel pedig jótékonysági koncertet tartanak a Pannonia Med Hotelben, Halmos Erika (zongora) közreműködésével, amelyre mindenkit jó szívvel várnak. A bevételt a kedvezőtlen helyzetbe került nők támogatására fordítják.

Christina Hedberg állatorvos Örebro városból érkezett hozzánk. – Magyarországon eddig már négyszer jártam, mindig lenyűgöz a gazdag műemlékvilág – nyilatkozta. – S hogy milyen a nők helyzete Svédországban? Nagyon jónak ítélem meg, ugyanakkor akadnak javítani való dolgok is. A svéd törvények a svéd kultúrára alapoznak, viszont sok a bevándorló. Fokozottabban kellene hát tekintetbe venni a különbségekből fakadó helyzetek sajátosságait.

Címkék: koncert, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 16. 11:00, szerda | Helyi

Gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

Gépjárművel közlekednek az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna közötti szakaszán 2020. december 16-án

2021. Március 03. 11:04, szerda | Külföld

Az EMA jövő héten hoz döntést a Johnson and Johnson oltóanyagának ajánlásáról

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) március 11-én hoz döntést arról, hogy feltételes forgalmazásra ajánlja-e a Johnson and Johnson amerikai gyógyszergyár koronavírus-elleni egykomponensű védőoltását

2021. Március 03. 09:57, szerda | Belföld

Március közepén várható a következő kínai vakcinaszállítmány

A kedden érkezett Pfizer-vakcinák után hamarosan megérkezik az újabb szállítmány az orosz Szputnyik oltóanyagból. A következő kínai vakcinaszállítmány március közepén várható - írta a koronavirus.gov.hu kedden.

2021. Március 03. 09:21, szerda | Belföld

Meghalt 136 beteg, 4211-gyel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 136, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4211 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.