Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 05. 14:17, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Könnyebb helyzetbe kerülnek a vendéglátósok

Könnyebb helyzetbe kerülnek a vendéglátósok

Könnyítéseket tartalmaz és csökkenti a bürokráciát az a rendelet, amely az élelmiszer-biztonság új szabályait rögzíti a vendéglátóiparban.

 

A szabályozás szerint a papírmunka könnyítése mellett az éttermekben nem kell már külön hűtőben tartani az ételeket. Egy térben is tárolhatják őket, ha légmentesen zárhatók. Egyszerűbb lesz a kitelepülés is a környékbeli fesztiválokra, falunapokra. 40 kilométeres körzetben a vendéglátósoknak a jövőben nem kell engedélyt kérniük.

Háber Tamás, a Magyar Vendéglősök Ipartestületének tiszteletbeli elnöke a rendelkezés kapcsán úgy véli: „a gyakorlati szempontok kerültek előtérbe”. Mint mondta: „nagyon hosszas vita volt a témával kapcsolatban, de a jogalkotó is belátta azt, hogy az egyszemélyes felelősség a döntő érv ebben, nem adminisztrációs kényszer az, ami előreviszi az ügyeket. A kormánynak egyébként is a bürokrácia csökkentése a célja, és ebben a törvényalkotásban ez már megjelent”.

Júliustól a korábbinál hosszabb ideig, három napig tárolható a fagylalt. A mozgóárusoknak jól látható helyen kell feltüntetniük a cukrász nevét és címét.

„Örülünk neki, hogy egységes szerkezetbe foglalták az élelmiszer-higiéniai és fagylaltgyártási szabályokat” – mondta Magda Attila, a Pécsi Magda Cukrászda ügyvezetője, hozzátéve: „úgy gondolom, hogy mindenképpen könnyítés lesz a vállalkozásoknak, illetve a most induló és működő vállalkozásoknak, hogy utána tudnak nézni, hogy milyen követelményeknek kell megfelelniük”.

A vendéglátók ipartestülete az ellenőrzések megkönnyítésére etikai kódexet készítene. (pr)

hírTV

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára