Városlista
2020. szeptember 24, csütörtök - Gellért

Hírek

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: sopronmedia

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.

„Ha a Magyarországról történő kiutazás célja olyan üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a magyar állampolgár Magyarországra történő visszautazásakor igazolja, a magyar állampolgár a kiutazást követően Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet.” – áll a közlönyben. Ezek alapján az ingázók előtt szabad az út, csak hitelt érdemlően igazolniuk kell a külföldön történő munkavégzést. Külföldi állampolgárok is ugyanilyen feltételekkel jöhetnek hozzánk üzleti útra. Ha az igazolást illetően kétség merül fel, akkor a szokásos belépési szabályokat kell alkalmazni (szűrés, karantén, PCR-teszt).

A módosítás nem érintette a korábbi rendelkezést: a szomszédos államok polgárainak, és a határ túloldalán élő honfitársainknak továbbra is lehetőségük van 24 órára belépni Magyarországra, a határ 30 kilométeres körzetébe. A Magyarországon élők korlátozás nélkül kiutazhatnak a szomszédos államok határtól számított 30 kilométeres sávjába, ha 24 óránál többet nem tartózkodnak ott.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 03. 15:19, hétfő | Helyi

11 soproni fertözött egy házibuli után

Egy vélhetően soproni családi rendezvény után több tucat ember kapta el a koronavírust Magyarországon ebből 11 soproni lakos, további 127 fő került hatósági házi karanténba a kontaktkutatás után.

2020. Július 28. 13:33, kedd | Helyi

Soproni házibuliból vitték a koronavírust Vas megyébe

A négy új fertőzöttből egy biztosan egy soproni házibuliban kapta el a fertőzést, majd továbbadta rokonának - derült ki a vaol.hu-ról.

2020. Július 20. 11:29, hétfő | Helyi

Ausztria: újra kötelező lesz a maszk viselése

Újra kötelezővé teszik a szájmaszkot Ausztriában a járvány újbóli erősödése miatt – nyilatkozta Sebastian Kurz osztrák kancellár vasárnap az Österreich nevű helyi lapnak.

2020. Július 16. 13:48, csütörtök | Helyi

Kezdődhet az Árpád utcai parkolóház építése

Magyaroszág kormánya biztostja a plusz támogatást az Árpád utcai parkolóház kivitalezésére, jelent meg a kormányrendelet a Magyar Közlöny legfrissebb kiadásában.