Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: sopronmedia

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.

„Ha a Magyarországról történő kiutazás célja olyan üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a magyar állampolgár Magyarországra történő visszautazásakor igazolja, a magyar állampolgár a kiutazást követően Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet.” – áll a közlönyben. Ezek alapján az ingázók előtt szabad az út, csak hitelt érdemlően igazolniuk kell a külföldön történő munkavégzést. Külföldi állampolgárok is ugyanilyen feltételekkel jöhetnek hozzánk üzleti útra. Ha az igazolást illetően kétség merül fel, akkor a szokásos belépési szabályokat kell alkalmazni (szűrés, karantén, PCR-teszt).

A módosítás nem érintette a korábbi rendelkezést: a szomszédos államok polgárainak, és a határ túloldalán élő honfitársainknak továbbra is lehetőségük van 24 órára belépni Magyarországra, a határ 30 kilométeres körzetébe. A Magyarországon élők korlátozás nélkül kiutazhatnak a szomszédos államok határtól számított 30 kilométeres sávjába, ha 24 óránál többet nem tartózkodnak ott.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 16. 11:00, szerda | Helyi

Gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

Gépjárművel közlekednek az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna közötti szakaszán 2020. december 16-án

2021. Március 02. 18:13, kedd | Belföld

Kisfiúkat próbált szexre rávenni a gyerekekkel foglalkozó szervezet munkatársa

Az Érdi Járási Ügyészség szexuális kényszerítés bűntette és gyermekpornográfia bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki kiskorú sértetteket próbált rávenni szexuális cselekményekre,

2021. Március 02. 17:12, kedd | Külföld

Spanyolországban tovább mérséklődik a harmadik járványhullám

Spanyolországban tovább mérséklődik a harmadik járványhullám; a hétvégén mintegy 16 ezer új fertőzöttet regisztráltak, négyezerrel kevesebbet mint a múlt hétvégén

2021. Március 02. 16:11, kedd | Külföld

Öt napig tartó repedésszigetelés kezdődött a Nemzetközi Űrállomáson

Öt napig tartanak majd a Nemzetközi Űrállomás orosz Zvezda modulján a köztes kamra repedésének hétfőn elkezdődött szigetelési munkálatai - közölte az orosz földi repülésirányítás a TASZSZ hírügynökséggel.