Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: sopronmedia

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.

„Ha a Magyarországról történő kiutazás célja olyan üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a magyar állampolgár Magyarországra történő visszautazásakor igazolja, a magyar állampolgár a kiutazást követően Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet.” – áll a közlönyben. Ezek alapján az ingázók előtt szabad az út, csak hitelt érdemlően igazolniuk kell a külföldön történő munkavégzést. Külföldi állampolgárok is ugyanilyen feltételekkel jöhetnek hozzánk üzleti útra. Ha az igazolást illetően kétség merül fel, akkor a szokásos belépési szabályokat kell alkalmazni (szűrés, karantén, PCR-teszt).

A módosítás nem érintette a korábbi rendelkezést: a szomszédos államok polgárainak, és a határ túloldalán élő honfitársainknak továbbra is lehetőségük van 24 órára belépni Magyarországra, a határ 30 kilométeres körzetébe. A Magyarországon élők korlátozás nélkül kiutazhatnak a szomszédos államok határtól számított 30 kilométeres sávjába, ha 24 óránál többet nem tartózkodnak ott.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 08. 17:55, csütörtök | Helyi

Gulyás: a Modern városok és a Magyar falu program célja, hogy beléphessünk a 21. századba

Sopron, 2020. október8., csütörtök (MTI) - A Modern városok és a Magyar falu program célja azoknak a feltételeknek a megteremtése, amelyekkel beléphetünk a 21. századba

2020. Október 01. 17:00, csütörtök | Helyi

Újraszentelték a csaknem hárommilliárd forintból felújított soproni Szent Mihály-templomot

Újraszentelték a Modern városok program részeként csaknem hárommilliárd forintból felújított, a város védőszentjéről elnevezett, több mint hétszázéves Szent Mihály-templomot csütörtökön Sopronban.

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. November 25. 06:00, szerda | Belföld

Üveggel, téglával és kalapáccsal ölt egy pár

Vádat emeltek egy vámosmikolai pár ellen egy januári emberölés miatt - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.