Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Június 22. 07:38, szerda | Külföld
Forrás: Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti:

Közel 7 ezer ház megrongálódott és többen megsérültek a jégveréstől Kárpátalján

Közel 7 ezer ház megrongálódott és többen megsérültek a jégveréstől Kárpátalján

Kárpátalja 37 településén mintegy 7 ezer lakóházban okoztak károkat a térségre kedden lezúdult jégesők, a természeti csapás által legjobban sújtott Nagyszőlősi járásban hét sérültje is van a jégverésnek.

Nem végleges adatok szerint Nagyszőlős körkényén 27 település 5218 lakóházának és középületének tetőszerkezetében keletkeztek károk a térséget kora reggel ért jégverés következtében. Súlyos jégkár ért összesen 190 hektárnyi gyümölcsöst, 150 hektárnyi gabonafélét és 24 hektárnyi zöldséget - adta hírül a Karpatnews.in.ua kárpátaljai hírportál.

Ugyancsak előzetes adatok szerint a Huszti járásban 9 településen 1064 lakóházat rongált meg az ítéletidő, amely Kárpátalja 13 járásából 8-at érintett.

A Zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál kedd esti közlése szerint a természeti csapás által sújtott települések önkormányzatai minden tőlük telhető módon igyekeznek segíteni a károsultakon, és folytatják a károk felmérését. A kárbecslés befejezése után Ungváron összeül a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal mellett működő, technogén és környezeti biztonság kérdéseivel, valamint rendkívüli helyzetekkel foglalkozó regionális bizottság, amely dönt arról, hogy milyen források bevonásával történjen az időjárási katasztrófa által okozott károk felszámolása. Szükség esetén összehívják a megyei tanács (közgyűlés) soron kívüli ülését, amely határozhat az idei költségvetés tételeinek újraelosztásáról.

A híroldal arról is beszámolt, hogy a Nagyszőlősi járásban többen megsérültek az esővel hullott jégdaraboktól. Mező Béla, a nagyszőlősi járási kórház baleseti osztályvezető orvosa az orgánumnak nyilatkozva elmondta, hogy kedden hét személyt láttak el, akiknek a végtagjain, fején és testén keletkeztek elsősorban zúzódásos, horzsolásos sérülések. Közlése szerint egy nőnek eltört a kéztőcsontja, miközben kezével a fejét védte a záporozó jégdaraboktól. Jelezte, a sérültek, akik közül többet mentővel szállítottak kórházba, ambuláns kezelésben részesülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.