Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Október 20. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Közeleg a karácsonyi vásár Stuttgartban

Közeleg a karácsonyi vásár Stuttgartban

Hamarosan kezdődnek az ünnepi vásárok nemcsak hazánkban, de szerte Európában. Az egyik legrégebbi, a stuttgarti karácsonyi vásár Európa egyik legnagyobb karácsonyi vására és közel 300 éves múltra tekint vissza.

A magyar utazók is könnyedén az ünnepi forgatag részeseivé válhatnak, a Germanwings ugyanis közvetlen járatokat közlekedtet Budapest és Stuttgart között.

A stuttgarti karácsonyi vásár 280 mesésen feldíszített standja a város szívében a régi kastély előtt, mesebeli környezetben várja a vendégeket. A valóban felejthetetlen látványt már csak a közelben található hatalmas korcsolyapálya szárnyalhatja túl. A jégen korcsolyázva és forró teát iszogatva egy igazi, romantikus, karácsonyi mesébe illő élményben lehet részünk. Nem véletlen, hogy a varázslatos mesevilágba repítő Schlossplatz minden évben több millió látogatót vonz.

A gasztronómia szerelmeseit is könnyen rabul ejtheti a város, hiszen a vásáron kedvükre válogathatnak a sváb specialitások, sült kolbászok, mézeskalácsok és mandulás különlegességek között. A karácsonyi fények, a vanília és fahéj mindent betöltő illata, az adventi koncertek még teljesebbé teszik a karácsonyi hangulatot.

Nyitva tartás: 2010. november 23-tól december 23-ig, hétfőtől szombatig: 10 órától 21 óráig, vasárnap: 11 órától 20 óráig.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.