Városlista
2021. augusztus 2, hétfő - Lehel

Hírek

2011. Augusztus 19. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Közérdekű keresetet indíthatnak a devizahitelesek

Közérdekű keresetet indíthatnak a devizahitelesek

Ha bizonyítható, hogy többek érdekei is sérültek, akkor mások mellet az ügyészség és a fogyasztóvédők is pert indíthatnak úgynevezett közérdekű keresettel.

Réti László, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke a Kossuth Rádiónak elmondta, szerinte a devizahitelesek ügyében szóba kerülhet ez a megoldás.

Réti László kifejtette, hogy közérdekű keresetre úgynevezett fogyasztói szerződések esetében van lehetőség, ilyennek minősül a magánszemélyek bankkal kötött megállapodása.

Hozzátette: nem kizárt, hogy devizahitelesek indítsanak pert, ha konkrét ügyben érintett felperesek összefognak és együtt kezdeményezik azt. "Az én javaslatom az volt, hogy az adósok ne ezt tegyék, illetve ne kelljen ezt tenniük, hanem az erre jogosított szervek, aki lehet ügyész, miniszter vagy fogyasztói érdekek képviseletét ellátó szervezet előzze meg ezeket a tömeges, egyéni perléseket." - tette hozzá.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 01. 11:40, vasárnap | Belföld

BARNA MEDVE ELADÓ

A III. kerületi rendőrök természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki azt az óbudai férfit, aki egy preparált védett állatot hirdetett az interneten.

2021. Július 31. 21:18, szombat | Belföld

Országszerte zivatarok miatt, de többfelé még a kánikula miatt is figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett még a hőség miatt is adtak ki első-, másod-, és harmadfokú figyelmeztetéseket

2021. Július 31. 17:11, szombat | Belföld

ITM: sosem látott csúcson a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés

Sosem látott csúcson van a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés - áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

2021. Július 31. 15:10, szombat | Belföld

Novák Katalin: várjuk a gyerekeket az Erzsébet-táborokba

Várják a gyerekeket az Erzsébet-táborokba - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombat reggel a Facebook-oldalán közzétett videóban.