Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Július 12. 14:45, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok

Közlekedési konfliktusból lett lövöldözés – Vádat emeltek

Közlekedési konfliktusból lett lövöldözés – Vádat emeltek

A vádlott gázpisztollyal kétszer lőtt rá a másik férfira, aki ennek következtében szemsérülést szenvedett. Az eset januárban történt a fővárosban, de most emelnek vádat az ügyben.

A vádirat szerint január 27-én délelőtt az ügy vádlottja – egy 30 éves férfi – és a sértett is kocsival közlekedett a fővárosban a XIV. kerületben a Kerepesi úton. A két férfi között egy közlekedési szituációból eredően konfliktus alakult ki – közölte az ügyészség.

Ezt követően, az egyik kereszteződésnél a piros lámpánál mindketten megálltak a kocsijukkal, egymással párhuzamosan. A várakozás közben a sértett lehúzta az ablakot, és számon kérte a vádlottól a korábbi közlekedési magatartását. Ekkor a vádlott kiszállt az autóból, és a csomagtartóhoz ment, amelyet látva a sértett is kiszállt, és a vádlott kocsijának hátulja felé indult.

A vádlott ekkor az autója csomagtartójából elővett egy gázriasztó fegyvert, majd körülbelül másfél méter távolságból két lövést adott le a másik férfi irányába. A sértett a szeméhez kapott az égető fájdalom miatt, majd beült az autójába, majd értesítette a rendőröket, a vádlott pedig eltette a fegyvert.

A sértett a gázriasztófegyverből kiadott lövéstől heveny kötőhártya-gyulladást szenvedett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a 30 éves férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Az ügyészség vádirata alapján az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.