Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2012. Február 17. 13:34, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI/HírtTv

Küldik a levelet – „Magyarország készen áll”

Küldik a levelet – „Magyarország készen áll”

Pénteken küldi el válaszát a kormány az Európai Bizottság magyar törvényeket érintő kifogásaira – mondta el a miniszterelnök szóvivője az InfoRádióban.

A kormány pénteken küldi el válaszát az Európai Bizottság magyar törvényeket érintő kifogásaira. Szijjártó Péter az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: a magyar parlament a testület által kifogásolt valamennyi pontban az európai jogrenddel harmonizáló döntéseket hozott. A miniszterelnök szóvivője hangsúlyozta: a levélben változtatási javaslatok is szerepelnek. Az IMF-megállapodásról szólva megismételte: Magyarország készen áll a tárgyalások megkezdésére és gyors lezárására.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Kossuth rádióban hangsúlyozta, hogy a jogszabály-módosítási szövegeket rögzítő levél „semmilyen újdonságot nem tartalmaz”, és „egy aránylag egyszerűnek mondható tárgyalássorozat előtt állunk”. Közben megszavazta az Európai Parlament a Magyarországot elítélő baloldali határozattervezetet.

„A válasz értékelése sürgős”

Egyelőre nem kapta meg az Európai Bizottság azt a válaszlevelet, amelyben a magyar kormány az uniós végrehajtó intézmény által egy hónappal ezelőtt indított kötelezettségszegési eljárásokra reagál – közölte a bizottság péntek déli sajtótájékoztatóján Pia Ahrenkilde Hansen, a bizottsági elnök szóvivője. Hozzátette azonban: remélhető, hogy a magyar válasz még a nap folyamán megérkezik. A válasz értékelése sürgős, elsőbbséget élvező feladat lesz Brüsszelben – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 17:03, szombat | Belföld

Újabb két országba utazhatnak szabadon a beoltottak

Magyarország két újabb országgal, Egyiptommal és a Maldív-szigetekkel állapodott meg a vakcinaigazolások kölcsönös elismeréséről, így a koronavírus ellen legalább kétszer beoltottak szabadon utazhatnak ezen országokba

2021. November 27. 15:02, szombat | Belföld

Hamarosan életbe lép a Volánbusz új menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos fejlesztést és változást hoz az országos, elővárosi és regionális autóbuszjáratok közlekedésében

2021. November 27. 11:56, szombat | Belföld

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat pénteken a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány szervezésében Budapesten.

2021. November 27. 09:53, szombat | Belföld

Lakástűzben meghalt egy ember Piliscséven

Saját házában keletkezett tűz okozta a halálát egy embernek pénteken Piliscséven - tudatta a katasztrófavédelem közleményben az MTI-vel.