Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Július 19. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Külföldi sajtó Magyarországról - Berlin

Külföldi sajtó Magyarországról - Berlin

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap az ideiglenes műszaki határzárral kapcsolatban közölt kommentárt szombati számában.

A Menekülés és dölyfösség című kommentárban a szerző, Jasper von Altenbockum kiemelte, hogy az európai menekültügyi politikáról folytatott vitával ismét megjelent az a Kelet-Nyugat-konfliktus, amely már az Európai Unió bővítésének folyamatát is kísérte. A Nyugat azt mondja, hogy a Kelet még nem eléggé fejlett, ezért "meg kell nevelni, hogy fel tudjon kapaszkodni a multikulturális idők magaslataira".

Ebben a vonatkozásban Magyarország és a balti államok ugyanúgy jártak, mint a keletnémetek, hiszen azt feltételezik róluk, hogy "lelkületük idegenellenes, és ezt ki kell űzni belőlük". Arról azonban a Nyugat nem vesz tudomást, hogy olyan országokról van szó, amelyekben az idegen uralom vagy a szisztematikus oroszosítás miatt Nyugaton ismeretlen félelmek keletkeztek, és a balti államok esetében arról is megfeledkezik, hogy ezek az országok az orosz lakosságuk integrációjával előrébb tartanak, mint egynémely nyugati országban a külföldiek integrációjával. Ezért a Nyugatnak nincs alapja a fennhéjázó, dölyfös viszonyulásra - fejtette ki a FAZ szerzője.

Ugyanez érvényes a határkerítések építésére adott reakciókra is - tette hozzá. Kiemelte: a kerítés ugyan "nem jó ötlet, de van valakinek jobb ötlete?"

"Könnyű mondani, hogy inkább a migráció kiváltó okai ellen kell küzdeni", de "mindenki tudja, hogy ebből egyhamar nem lesz semmi" - írta Jasper von Altenbockum.
A kommentár egy változata a FAZ online kiadásában is megjelent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.