Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Szeptember 13. 10:31, szerda | Helyi
Forrás: Femina

Kuszkusz - Támogatja a fogyást, tele van fehérjével

Kuszkusz - Támogatja a fogyást, tele van fehérjével

Hogyan segíti a kuszkusz a fogyást?

Gazdag rostjai képesek a vércukorszintet optimalizálni, segítik a teltségérzet elérését.Mivel a rost gyorsan mozgatja a táplálékot a bélrendszerben, segíthet megelőzni a székrekedést.

Egy adagjában megtalálható az ember napi szelénszükségletének 60%-a, ez pedig a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében játszhat fontos szerepet. Egy olyan fontos ásványi anyagról van szó, amely erős antioxidánsés csökkenti a gyulladást, valamint a rossz, LDL-koleszterin lerakódását az erek falában.

Az apró gömbök fehérje- és szeléntartalmukkal is hozzájárulnak a fogyáshoz, ezért jobb választás lehet, mint a fehér rizs. A szelén hozzájárul a pajzsmirigy megfelelő működéséhez is, amely a testsúlyra is hatással van.

Hogyan fogyaszd a kuszkuszt?

A fogyókúrázók számára sok zöldséget és sovány fehérjét tartalmazó fogások mellé ajánlott köretként, mert a fehérje és a növényekben található rostok segítenek, hogy az étel még tovább eltelítsen.

A kuszkusz elkészítéséhez elég forralt vízzel leönteni a szemeket, és állni hagyni néhány percig, amíg kicsit megszívja magát.

A kuszkusz semleges íze remekül passzol sós és édes ízekhez is, készülhet belőle aszalt gyümölcsös kuszkusz, kuszkusszal töltött paprika, túrótorta vagy pirított zöldséges kuszkusz.

Jó étvágyat!

Kovács Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.