Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2012. Szeptember 25. 18:24, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Kutatók éjszakája – Bemutatkozik a most nyitó soproni Ligneum

Kutatók éjszakája – Bemutatkozik a most nyitó soproni Ligneum

A Kutatók éjszakáján mutatkozik be a nagyközönségnek a Nyugat-magyarországi Egyetem nemrégiben elkészült látogatóközpontja, a Ligneum.

Az intézmény tájékoztatása szerint péntekről szombatra virradó éjjel – délután négy órától éjfélig - ingyenesen lesz felkereshető a létesítmény, amelyben helyet kap az erdőt, fatermékeket bemutató interaktív élmények mellett az egyetem, a tudományos élet népszerűsítése is.
A minden korosztály számára látványosságot kínáló, családi programként is ajánlott Ligneumnak a megújult, információs táblákkal bővített Botanikus Kert ad otthont. A vendégek itt megismerkedhetnek a tíz karral rendelkező egyetem kínálatával, szakjainak specialitásaival, hallgatói munkáival, oktatók és hallgatók sikereivel. A kiállítói területen és a helyszínen szervezett kisebb-nagyobb rendezvényeken kiemelten az erdővel és fával kapcsolatos releváns ismereteket szerezhetik meg a látogatók.
A Ligneumban – amelyet szeptember közepén egy faipari szaktanácskozás résztvevői már konferenciahelyszínként kipróbálhattak - érintőképernyős információs eszközök segítik az ismeretszerzést a szakmai anyagoktól kezdve az érdekességeken, játékos tananyagokon és bemutatókon keresztül.

Címkék: ligneum, nyme, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 16. 11:00, szerda | Helyi

Gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

Gépjárművel közlekednek az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna közötti szakaszán 2020. december 16-án

2021. Február 24. 18:01, szerda | Bulvár

Beatles-mesterszakot hirdetett a Liverpooli Egyetem

A világon elsőként hirdetett mesterszakot a The Beatles együttes zenei hatásáról és örökségéről a Liverpooli Egyetem.

2021. Február 24. 17:02, szerda | Külföld

Nőtt a fertőzöttek száma Horvátországban

Harminc százalékkal nőtt a hét első három napján Horvátországban a koronavírussal újonnan fertőzöttek száma a múlt hét ugyanezen időszakához képest

2021. Február 24. 16:09, szerda | Külföld

Ideiglenes parkolási pályára állt a kínai marsszonda

Ideiglenes parkolási pályára állt szerdán a Tienven-1 nevű kínai marsszonda annak előkészítésére, hogy a következő hónapokban a marsjáró landolhasson a vörös bolygón - jelentette be a kínai nemzeti űrhatóság.