Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2012. Március 28. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Lakásbérlet helyett inkább évtizedekre eladósodunk

Lakásbérlet helyett inkább évtizedekre eladósodunk

Az uniós átlagot vizsgálva kevesen bérelnek lakást hazánkban - derült ki egy frissen készített statisztikából.

Ennek több oka is van, a leglényegesebb azonban a magas bérleti díj. Míg az öreg kontinens országainak lakói közül minden 3-5. bérlakásban él, addig Magyarországon ez az arány mindössze 7-8 százalék. A magyarok elsősorban a saját tulajdon megszerzésére törekednek, még akkor is, ha ezzel hosszú évtizedekre eladósítják a családi költségvetést.

Az albérletek ára a fizetésekhez képest magas, és kevés is a minőségi bérlakás. Ez a két ok rettenti el az embereket a tartós bérlettől – tudta meg a Békés Megyei Hírlap Mészáros Györgytől. A békéscsabai ingatlanügyekkel foglalkozó szakember hozzátette, emellett a magyarok, ha egyszer beköltöztek valahová, nehezen mozdulnak ki onnan, így a munkaerőpiacon sem mobilisak. Jellemző a honi, így a megyei piacra is, hogy főként az önkormányzatok építtettek az elmúlt esztendőkben bérlakásokat, magánkézben keveset találunk. Ugyanakkor a mostani érdektelenség miatt a piacra túlkínálat jellemző, ezért általánosságban elmondható, hogy mostanság 5-10 százalékos kedvezményt lehet kialkudni a bérbeadóktól, ami átlagosan 3-5 ezer forintos megtakarítást eredményezhet havonta.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 14:05, hétfő | Belföld

Több ezer elektromos bicikli megvásárlását támogatja a kormány

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázaton az igénylők 97 százaléka nyert el összesen közel 736 millió forintot

2021. November 29. 13:03, hétfő | Belföld

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

Elindította "Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!" címmel hirdetett országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

2021. November 29. 11:26, hétfő | Belföld

Szerdán zárul a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány

Szerdáig maradt ideje a csaknem egymillió érintett gépjármű-tulajdonosnak arra, hogy eldöntse, lecseréli-e év végi évfordulós kötelező biztosítását; a felmondásoknak szerda éjfélig el is kell eljutniuk a biztosítókhoz

2021. November 29. 10:01, hétfő | Belföld

Elindult az utasokat szállító tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.