Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Március 28. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Lakásbérlet helyett inkább évtizedekre eladósodunk

Lakásbérlet helyett inkább évtizedekre eladósodunk

Az uniós átlagot vizsgálva kevesen bérelnek lakást hazánkban - derült ki egy frissen készített statisztikából.

Ennek több oka is van, a leglényegesebb azonban a magas bérleti díj. Míg az öreg kontinens országainak lakói közül minden 3-5. bérlakásban él, addig Magyarországon ez az arány mindössze 7-8 százalék. A magyarok elsősorban a saját tulajdon megszerzésére törekednek, még akkor is, ha ezzel hosszú évtizedekre eladósítják a családi költségvetést.

Az albérletek ára a fizetésekhez képest magas, és kevés is a minőségi bérlakás. Ez a két ok rettenti el az embereket a tartós bérlettől – tudta meg a Békés Megyei Hírlap Mészáros Györgytől. A békéscsabai ingatlanügyekkel foglalkozó szakember hozzátette, emellett a magyarok, ha egyszer beköltöztek valahová, nehezen mozdulnak ki onnan, így a munkaerőpiacon sem mobilisak. Jellemző a honi, így a megyei piacra is, hogy főként az önkormányzatok építtettek az elmúlt esztendőkben bérlakásokat, magánkézben keveset találunk. Ugyanakkor a mostani érdektelenség miatt a piacra túlkínálat jellemző, ezért általánosságban elmondható, hogy mostanság 5-10 százalékos kedvezményt lehet kialkudni a bérbeadóktól, ami átlagosan 3-5 ezer forintos megtakarítást eredményezhet havonta.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 18:15, péntek | Belföld

Megölte az anyósát, balesetnek akarta beállítani

Balesetnek próbálta meg beállítani hozzátartozója halálát egy tatabányai férfi, de nem tudott túljárni a rendőrök eszén. Most vádemelést javasolnak ellene.

2022. Május 20. 16:05, péntek | Belföld

Vadászgépek gyakorlatoznak majd Veszprém térségében

Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig

2022. Május 20. 15:08, péntek | Belföld

Rendőrautók ütköztek össze Kiskőrösnél, az egyik kigyulladt

Egy feltehetően migránsokat szállító kisteherautót követő, két egymás mögött haladó rendőrautó ütközött össze Kiskőrös közelében péntek délelőtt, miután egy autóbusz hirtelen lefékezett előttük

2022. Május 20. 13:52, péntek | Belföld

Véres kutyaviadalokat rendezett a banda, lebuktak

Tizenöt embert gyanúsítanak abban a nyomozásban, amelyet egy nagykőrösi tanyán tartott kutyaviadalok miatt indítottak - ismertette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.