Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Január 18. 08:41, hétfő | Helyi

Lángokban Sopron legendás szórakozóhelye!

Lángokban Sopron legendás szórakozóhelye!

Jelentős erőkkel, összesen hat vízsugárral végzik a Sopronban hajnalban kigyulladt raktárépület oltását a tűzoltók, a volt Dáridozó diszkó épületében.
Jelentős erőkkel, összesen hat vízsugárral végzik a Sopronban hajnalban kigyul

12:15: Új képek a helyszínről:

Korábban:

Mivel a födém több ponton beszakadt, ezért az oltás csak kívülről, illetve a tető felől lehetséges. Az épület egyik oldalán már megállították a lángok terjedését. Az égő raktárat hőkamerával is vizsgálják, illetve túlnyomásos ventilátorral átszellőztetik. A csoportirányítás mellett zajló munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezeti.

Az épületből egy embert a tűzoltók hoztak ki, egy másik maga hagyta el a kigyulladt raktárat - a helyszíni információk szerint egyikük sem sérült meg a tűzben, azonban elhelyezésükről nem tudnak önmaguk gondoskodni, így lakosságvédelmi intézkedésre van szükség.

Mérsékelt sebességgel közlekednek a vonatok Sopronban, a Baross út térségében, ahol egy négyszáz négyzetméter alapterületű épület gyulladt ki hajnalban. Az épület eredetileg a soprni Déli Pályaudvar volt, később pedig egy szórakozóhelyet alakítottak ki benne.

A szél a közelben húzódó vasúti pálya felé fújja a füstöt, ezért a vonatok csökkentett sebességgel haladnak a hajnalban kigyulladt épület térségében, Sopronban. A Baross úton egy 400 négyzetméter alapterületű épület ég.

Korábban - A soproni, kapuvári és csornai hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult, ők irányítják az oltási munkálatokat - közölte hétfőn reggel a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az épületből kihoztak négy gázpalackot, ezeket a tűz nem veszélyeztette. Egy embert is kikísértek az égő épületből, ő az első helyszíni információk szerint nem sérült meg az eset kapcsán.

A tűzoltók készülnek a lemezborítású épület tetőzetének megbontására, emellett több vízsugárral támadják a lángokat és védik a szomszédos épületet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.