Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Április 18. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Lányok napja Magyarországon is

Lányok napja Magyarországon is

Magyarországon is megrendezik a lányok napját április 26-án, a programmal a középiskolás, pályaválasztás előtt álló lányok érdeklődését szeretné felkelteni a műszaki kutatások, a mérnöki karrier iránt.

A lányok napján részt vevő vállalatok és egyetemek - BME, Bosch, Ericsson, Evopro, GE Healthcare, GE Lighting, Holografika, Kürt, Microsoft, Mol, Óbudai Egyetem, Siemens, Vodafone - nyílt napot tartanak az érdeklődő középiskolás lányoknak, bemutatva a náluk folyó kutatás-fejlesztési munkát.

A hasonló rendezvényeket már évek óta szervező országokban a lányok érdeklődése kimutathatóan megnőtt a K+F, a műszaki és informatikai területek iránt - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

Mint írták, a program segítséget nyújt a pályaválasztásban és abban, hogy a nyílt napon szerzett tapasztalatok alapján merjék a tudományos karriert vagy a mérnöki pályát választani.

A Nők a Tudományban Egyesület jóvoltából tartandó rendezvényen a részt vevő vállalatok és egyetemek vállalták, hogy körbevezetik az érdeklődő középiskolás lányokat a színfalak mögött, és betekintést adnak mindennapjaikba. A nyílt nap során lehetőség nyílik személyes kérdéseket is feltenni a vendéglátó mentoroknak.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.