Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 16. 14:05, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Lassult az építőipari termelés csökkenése

Lassult az építőipari termelés csökkenése

Csökkent az építőipari termelés volumene októberben, 8,5 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban.

A termelés csökkenését az út- és vasútfelújítási munkák mérsékelték, miközben az épületépítések visszaesése tovább folytatódott.

Október végén a jövőbeni építési munkákra vonatkozó, megkötött szerződések volumene 37,1 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. Az év első tíz hónapjában a termelés 10,3 százalékkal elmaradt a 2010 azonos időszakától.

A termelés októberi, 8,5 százalékos mérséklődésen belül mindkét építményfőcsoport termelése csökkent. Nagyarányú, 16,8 százalékos visszaesést figyeltek meg az épületek építésében, az egyéb építmények építése pedig 0,5 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. Szezonálisan kiigazított indexek alapján októberben az épületek építésének volumene 4,9 százalékkal, az egyéb építményeké 0,7 százalékkal alacsonyabb volt a szeptemberinél. Az év első tíz hónapjában az épületek építésének teljesítménye 12,6, az egyéb építményeké 7,7 százalékkal csökkent éves alapon. Októberben az építőipar ágazatai közül az épületek építése ágazat termelése 8,1 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Az egyéb építmények ágazat termelése 6,1 százalékkal meghaladta a 2010. októberit, elsősorban útépítési és vasút-korszerűsítési munkáknak köszönhetően.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: építőipar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére