Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 22. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Ledarálják felmondóleveleiket a rezidensek

Ledarálják felmondóleveleiket a rezidensek

Nem aktiválja a felmondását az a 2500 egészségügyi dolgozó, akik a Magyar Rezidens Szövetség kezdeményezésére ügyvédi letétbe helyezték felmondó leveleiket.

Az egészségügyi ágazatban dolgozók közül csaknem 86 ezren kapnak magasabb fizetést még idén. Az ágazatban dolgozók anyagi és munkakörülményeinek javításáért hozott kormányzati intézkedést az elmúlt évtized egyik legjelentősebb kormányzati intézkedésének nevezte Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke.

Szócska Miklós államtitkár kedden jelentette be, hogy nyártól visszamenőleg 66 ezer forintos alapbéremelést ad a kormány a bruttó 350 ezer forint alatt kereső orvosoknak. Papp Magor szerint az összeg húsz százalékkal több, mint amennyit tavaly hasonló akciójukkal a cseh orvosok kiharcoltak maguknak. Hozzátette: Magyarországon érdekképviseleti szervezet még nem ért el ekkora sikert. A fiatal orvosokat képviselő szervezet vezetője megjegyezte: külön örülnek, hogy a szakdolgozók számára is ki tudtak harcolni 15 milliárdot, noha – megkeresésük ellenére – érdekképviseleteik egyetlen orvosi tiltakozó akciójukhoz sem csatlakoztak – írja a Népszabadság.

Arra a kérdésre, mi lesz, ha a megsemmisített felmondások után mégsem jutnak hozzá az ígért pénzhez, Papp Magor azt felelte: bíznak a kormányban, hiszen megígérték, hogy ez a mostani csak az első lépés volt. Számítanak a továbbiakra is, amely hozzásegíti a gyógyítókat, hogy a ciklus végére kezdőként nettó 200 ezer forintot vigyenek haza. Hozzátette: azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy létrejött egy közösség, ha kell, később is fel tudnak lépni.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.