Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Április 27. 06:00, vasárnap | Belföld

Lefoglalózott házat albérlők használják! Mi a teendő?

Lefoglalózott házat albérlők használják! Mi a teendő?

Mi a teendő akkor, ha egy családi házat lefoglalózott a leendő tulajdonos, de a beköltözéskor még albérlők laknak benne? Válaszol az onlinejogsebesz.hu szakértője! Ne feledje, joga van kérdezni.

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!

Mi a teendő ha lefoglalóztunk egy családi házat, kb. 45 nap múlva költöznénk, de a ház ki van adva albérlőnek.
A tulajdonostól nem vették át a 30 napos felmondást, ezért feladták neki Postán ajánlva.

Ön szerint hogy lehet kirakni őket, ha adásvétel történik?

Válaszát előre is köszönöm

2014. 04. 08.

Válasz:

Tisztelt Kérdező!
Rövid leírása alapján több kérdés is tisztázandó a pontos válasz adásához, azonban általánosan az alábbiakat tudom elmondani:

Az új Ptk. rendelkezései szerint ingatlan adásvétele esetén az eladó köteles az ingatlan birtokának az átruházására is. Ezzel kapcsolatosan kimondja a jogszabály, hogy a birtokátruházás és az ingatlan-nyilvántartásban feltüntetett állapot rendezésének költségei az eladót terhelik.

Az ingatlan birtokának visszaszerzése érdekében pert kell valószínűleg indítani, ha a bérlő önszántából nem költözik ki és nincsen közjegyzői okiratba foglalva a bérlő kiköltözési kötelezettsége. A jogerős ítéletet követően annak végrehajtására is szükség lehet, amihez legvégső esetben karhatalom igénybevételére is szükség lehet.

Mindenképpen javasolni tudom, hogy az adásvételhez saját és ne az eladó ügyvédjét vegye igénybe.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.

Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:
dr. Pajor Dávid
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 10:01, szerda | Belföld

Egyéves gyerekük mellett rejtegette a drogot a házaspár - Videó

Az apát és az anyát lakásukban fogták el a miskolci nyomozók, míg a drogbizniszben alattuk álló díler kezén az utcán kattant a bilincs.

2022. Május 18. 08:12, szerda | Belföld

Halálos baleset történt Jászszentlászló közelében

Meghalt egy férfi, aki autójával letért az útról, egy fának csapódott, majd felborult Jászszentlászló közelében kedd délután - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

2022. Május 18. 08:00, szerda | Belföld

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

2022. Május 18. 07:00, szerda | Belföld

A kriptovaluták után is május 20-áig kell bevallani a személyi jövedelemadót

A kriptovaluták után is május 20-áig kell bevallani a személyi jövedelemadót; addig dönteni kell arról, hogy az adózó a még tavaly érvényes vagy az új szabályok szerint adózik-e,