Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 26. 07:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Leginkább sms-re használjuk a mobiltelefonokat

Leginkább sms-re használjuk a mobiltelefonokat

Magyarországon mobil készülékükkel legtöbben SMS-t küldenek, fényképeznek vagy hangpostafiókban hagynak üzenetet.

Arányuk sorrendben a mobil tulajdonosok 72, 58 és 52 százaléka. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat februári felmérése.

Zenét tölt le vagy hallgat mobiljával a megkérdezettek 19 százaléka. Játszik vagy globális helymeghatározó rendszerként használja 18-18 százalék. Közösségi hálózathoz fér hozzá mobiljával 16 százalék. További 15 százalék szörföl az Interneten.

A megkérdezett huszonegyféle használati lehetőség közül a többit 10 százaléknál kevesebben említették. Közülük legtöbben a mobil bankolást nevezték meg – 7 százalék. Arra a kérdésre, hogy az általa használt funkciók közül számára melyik a legfontosabb, a válaszadók 52 százalék mondta a hangpostát, 24 az SMS-t, majd a fényképezést 6 százalék.

A kutatók feltették azt a kérdést is, hogy ki, hol használja mobiltelefonját naponta többször. Munkahelyen vagy iskolában (23 százalék), várakozás közben (14), családdal vagy barátokkal való együttlét idején (9). További sorrend: ágyban, vásárláskor vagy gyalog útközben valahová, tévénézés közben, fürdőszobában, munkahelyi megbeszélés vagy tanítási órán.

Milyen termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban tájékozódna inkább mobil telefonon keresztül, mint PC, laptop vagy táblagép révén? A megkérdezettek 70 százaléka nem részesítené előnyben a mobil telefont.

A többi lehetőség mindegyikénél 10 százalék alatt marad a magyar válaszadók aránya. Legtöbben pénzügyi termékeket vagy bankolást, illetve telekommunikációt említettek, 8-8 százalék. További sorrend: szórakozás, étterem, élelmiszer és ital, utazás/pihenés. A vizsgált huszonnyolc európai országban az SMS-eket küldők és a fényképezők aránya ugyanúgy 72 és 58 százalék, mint Magyarországon. Eltér viszont a hangpostafiók használóinak mutatója. A magyarországi 52 százalékkal szemben ugyanis földrészünk válaszadóinak átlag 67 százaléka szokott mobiljával fényképezni.

Figyelemre méltóan különbözik a naponta többszöri telefonhasználat helyénél a magyar és az európai átlagos mutató. Utóbbi ugyanis általában magasabb. Munkahely vagy iskola esetében a magyarországi 23 százalékkal szemben földrészünk átlaga 30 százalék. Várakozás közben 14-24 százalék. Családdal, barátokkal való együttlét közben 7-13 százalék. Tévénézés közben 7-18 százalék.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.