Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2019. Január 23. 13:31, szerda | Belföld
Forrás: police.hu

Lelőtt egy kutyát, fegyvereket és kábítószert tartott

Lelőtt egy kutyát, fegyvereket és kábítószert tartott

Engedély nélkül tartott lőfegyverrel lőtte le szomszédja kutyáját egy férfi Medgyesbodzáson. A rendőrök a fegyverek és lőszerek mellett kábítószer gyanúját keltő anyagot is találtak a férfi házának melléképületében.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Lelőtte szomszédja kutyáját egy férfi 2018. augusztus 25-én reggel Medgyesbodzáson. Az eb bement a férfi bekerítetlen udvarára, ekkor érte a találat. A kutya gazdája, miután vérnyomokat látott a férfi háza előtt, bejelentést tett a rendőrségen. Az elpusztult állatot a rendőrök találták meg az udvar hátsó részében. A 46 éves férfi nem tagadta, hogy ő lőtte le a kutyát, de azt állította, hogy légpuskát használt. A házkutatás során azonban a rendőrök engedély nélkül tartott puskákat és lőszereket találtak nála. Emellett kábítószer gyanúját keltő anyagokat, szárított kendert és fehér port is lefoglaltak tőle. A nyomozók a férfi házához tartozó kert hátsó részében, egy fákkal sűrűn benőtt területen 29 tő kendert is találtak. A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a fehér por amfetamin, a szárított és élő kender növények pedig kábítószert tartalmaznak.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a férfi ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, kábítószer birtoklása bűntett és állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárást. A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában mindhárom bűncselekménnyel kapcsolatosan elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket, és az ügyek iratait 2019. január 21-én átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 30. 09:15, szerda | Belföld

Használtautó-hirdetésekből választotta ki áldozatait a katalizátortolvaj

Rendvédelmi szerv korábban leselejtezett járművével ment ráadásul lopni, hogy kisebb eséllyel állítsák meg az úton.

2022. November 30. 09:07, szerda | Belföld

MÁV: szerdán használhatók utoljára az előző tanévre szóló matricával ellátott diákigazolványok

Szerdán használhatók utoljára az előző tanévre szóló érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok a MÁV-Volán-csoport járatain.

2022. November 30. 09:02, szerda | Belföld

Két halálos tűzeset is volt az éjszaka

Két halálos lakástűz is történt keddről szerdára virradó éjjel: egy ember a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyíriben, egy másik pedig Pécsen halt meg - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

2022. November 30. 06:00, szerda | Belföld

KSH: véget ért a népszámlálás, 9,2 millióan töltötték ki

A pótösszeírás lezárultával véget ért a 2022-es népszámlálás, a határidőig 4,6 millió lakás- és 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be, a becsült népesség 96 százaléka nyilatkozott az adatgyűjtésnél.