Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Március 22. 15:14, kedd | Helyi

Letették a fertődi Porpáczy-iskola alapkövét

Letették a fertődi Porpáczy-iskola alapkövét

A kormány támogatásának köszönhetően épülhet meg fertődön a Porpáczy-középiskola.

Az iskola alapkövét kedden délelőtt rakta le Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, L. Simon László, a miniszterelnökség államtitkára, Firtl Mátyás országgyűlési képviselő és Bognár Árpád, a kivitelező cég vezérigazgatója. Az ünnepségen Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere kijelentette, aki iskolát épít, az jövőt épít.

Boros Anita helyettes államtitkár a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nevében elmondta: több mint 38 milliárd forintból összesen 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda és 5 komplett iskola épülhet meg a következő tanév végéig a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban. A felsoroltak között elsőként kezdődik meg Fertődön a Porpáczy Aladár Középiskola építése, amihez az önkormányzatnak nem kell önrészt hozzáadnia.

L. Simon László megköszönte és méltatta Firtl Mátyás, a térség országgyűlési képviselőjének elkötelezettségét és munkáját, - parlamenti felszólalásait és az üfy folyamatos képviseletét - aminek köszönhetően új épületet kaphat a Porpáczy-iskola Fertődön a kormány támogatásával.

Firtl Mátyás megköszönte Magyarország kormányának azt, hogy támogatásával lehetővé vált az iskolaépítés, továbbá köszönetet mondott a diákoknak, tantestületnek és szülőknek azért, hogy bíztak abban, hogy a kormány teljesíti ígéretét, ami meg is történt.

Sopron és térsége országgyűlési képviselője kifejtette: a Porpáczy-iskola egy olyan egymásra épülő oktatási rendszert tesz teljessé, amely a településen az alapfokú oktatási intézényektől, a középiskolán át, a Nyugat-magyarországi Egyetemmel közösen,- az Eszterháza Központtal együttműködésben - tovább tágítja az oktatási intézmény rendszerét, így a szakemberképzés teljes struktúráját biztosítja a térség minden településének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.